2017. július 4., kedd

DÉLELŐTT | 
Ne feledkezz meg szabadítódról!

Kulcsige: Zsolt 106:20-21 „Fölcserélték dicsőséges Istenüket növényevő bika képmásával. Megfeledkeztek szabadító Istenükről, aki hatalmas dolgokat vitt véghez Egyiptomban.”

A sátánnak az a célja, hogy beolvasszon a világba. Nem a vallásos szertartások sokasága zavarja, hanem Isten imádása. És ezzel az élettelen vallásos kerettel hányan megelégszenek, sőt dicsekszenek?!
Hogy Atyánk szabadítására emlékezzünk el kell csendesednünk. Az egymást követő sikerek vagy felmerülő nehézségek könnyen tesznek hálátlanná. Emlékezzünk vissza a mögöttünk lévő útra: ki az, aki ebben a földi életben elindított és mindeddig hordozott? Ki az, aki ha kiáltottunk meghallgatott, ha bajban voltunk segített, ha vétkeztünk kész volt megbocsájtani…? A jólét idején olyan könnyű ezt elfelejteni és a világhoz igazodni.
Hányszor tette már Urad nyilvánvalóvá számodra: Ő nem emberi elme szüleménye, nem is emberkéz alkotása, hanem a mindenség alkotója és fenntartója? Várnod kell rá? – tedd türelemmel! Reá hagyatkoznod kell? – tedd hittel! Legyen életednek Jézusra mutató fénye, mert akinek kialszik lámpája az nem jut be a Bárány vacsorájára. Ő már megküzdött érted, ami hátramaradt az már a te részed.

Bocskor Viktor

DÉLUTÁN | 

Tanítsd a teljes Írást!

1Tim 4:12-16

Ahogy egy egyszerű szamarat is igehirdetővé tud tenni Urunk, úgy nem okoz neki gondot, hogy velem is megtegye ezt a csodát. Igen, ez csoda, erre nem lehet születni. Életkortól, rangtól és iskolázottságtól függetlenül, abban mutatja meg kegyelmét Istenünk, hogy beszéde hatására nemcsak mi fogunk változni, hanem rajtunk keresztül mások is. Timóteusnak, azon túl, hogy a gyülekezetben nyilvános feladata volt, volt egy titkos szolgálati területe is: „Legyen gondod önmagadra…” – mondja az apostol –, „ha így cselekszel, megmented magadat is, hallgatóidat is.”
A tanítás célja nem a hallgatóink szellemi ismeretének elmélyítése, hanem a lelkük megmenekülése. De hogyan várhatnám el tőlük, hogy tiszták, hívők, szeretetteljesek legyenek beszédükben és magaviseletükben, ha én nem járok előttük példaként? Függetlenül attól, hogy szószéken vagy munkahelyen vagyok, Isten igéje arra bátorít, hogy ne csak szavaimmal, hanem életemmel is hirdessem az igét: „Nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1Kor 4:20). A hiteles, erőteljes és példamutató életet az Isten műhelyében töltött idő alapozza meg.

Nagy Kasza Dániel

 Napi áhítat

– Mt 20:29–34; Kulcsige: Mt 20:34 „Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.”

Különös, ahogy Isten minden ember szívéhez utat talál. Az sem lehet akadály, ha nem lát. A két vak „meghallotta, hogy Jézus arra megy el”. Olyat is láttam, hogy evangélizáció végén siket ember jött előre, hogy megnyissa szívét Jézusnak, pedig nem volt jeltolmács. Az evangélium válasz az elesett embernek, ezért beleillik a lelkébe. Jézus azért jött, hogy örömhírt mondjon a szegényeknek. Erre érzett rá a két vak, és nem lehetett akadály az, hogy nem látnak, de az őket helyre utasító tömeg sem.