2017. július 5., szerda

DÉLELŐTT | 
Tehetetlen bálványok

Kulcsige: Bír 10:14 „Menjetek, és kiáltsatok segítségért azokhoz az istenekhez, akiket választottatok, szabadítsanak meg benneteket azok a szükség idején!”

Aki meg tudja magát alázni annak Isten kész segíteni!
Amikor Isten hűsége és hűtlenségünk sokasága összevetésre kerül, akkor látjuk meg mennyi szeretet van mindenható Istenünkben. Aki Istent szeretné megérteni, annak ezt az összevetést el kell készíteni. Vannak olyan esetek, amikor segítségre szorulunk és Urunk várakoztat vagy akár „elutasítja” segélykiáltásunkat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk az Ő szívét bírálni és nem a magunkét vizsgálni. Mielőtt fellázadnánk, elkeserednénk, elfordulnánk, csendesedjünk el és hallgassuk meg mit sorol fel. Ha problémánk nem tesz süketté, akkor megértjük: nekünk kell változni és nem Neki! Azért várakoztat, „utasít el” mert szeretné látni eljutottunk-e már oda, hogy nincs másutt megoldás csak egyedül NÁLA.
Akik bálványokat imádnak egymásra támadnak. Ne várd meg amíg fegyvert rántanak ellened!
Saját hűtlenséged vagy Isten magatartása miatt kerültél bajba? Csendesedj el és készíts nagytakarítást, hogy kibékülhess Vele. Akik erre készek, azok nem kell elvesszenek!

Bocskor Viktor

DÉLUTÁN | 

Kutasd, teljesítsd, tanítsd!

Ezsd 7:10

Isten beszéde olyan, mint egy kincsesbánya. Minél mélyebbre ás az ember, annál nagyobb kincsekre bukkan. Dávid király ámulattal énekli ezt meg: „Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma! Számolgatom, de több a homokszemeknél, és a végén is csak nálad vagyok.” (Zsolt 139:17-18). Éppen ez a mi Istenünk célja igéjével: hogy magához közel vonjon, hogy újra rátaláljunk. Istenünk szavával világot teremtett, most meg minket formál vele új emberré. Lelkünk számára élet és erő, mennyei kenyér, ezért akar minden eszközzel távol tartani tőle lelkünk ellensége, a Sátán. Nem Istennek teszünk jót azzal, ha kutatjuk beszédét, nem neki van szüksége arra, hogy keressük őt. Kötelesség helyett a bibliaolvasást lehetőségnek lásd. Kiváltság, hogy olyan asztalról lakhat jól a lelkünk, amit maga Isten terített meg számunkra. Akarj még többet megtudni Istenedről, aki meghívott, hogy vele töltsd az örökkévalóságot. Mindaz, amit olvashatsz a Bibliában róla, még mindig csak morzsányi, ahhoz képest, aki ő valójában. De ennyi éppen elég számunkra, hogy felkeltse vágyunkat megismerni őt még jobban.

Nagy Kasza Dániel

 Napi áhítat

– Mt 20:29–34; Kulcsige: Mt 20:34 „Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.”

Különös, ahogy Isten minden ember szívéhez utat talál. Az sem lehet akadály, ha nem lát. A két vak „meghallotta, hogy Jézus arra megy el”. Olyat is láttam, hogy evangélizáció végén siket ember jött előre, hogy megnyissa szívét Jézusnak, pedig nem volt jeltolmács. Az evangélium válasz az elesett embernek, ezért beleillik a lelkébe. Jézus azért jött, hogy örömhírt mondjon a szegényeknek. Erre érzett rá a két vak, és nem lehetett akadály az, hogy nem látnak, de az őket helyre utasító tömeg sem.