2017. július 7., péntek

DÉLELŐTT | 
Fájdalom a bővölködés helyett

Kulcsige: Zsolt 16:4 „Sok fájdalmuk lesz azoknak, akik máshoz csatlakoznak. Nem mutatok be nekik vérrel kevert italáldozatot, még nevüket sem veszem ajkamra.”

Amíg nyomúságban vagy, addig nem találtad meg Isten által kijelölt helyedet. Akik Jézust követik, azoknak ígéretük van arra, hogy terhes igájukat leveszi és nyugalmukat biztosítja. Ez nem csak sírig tartó kényelmet jelent. A földi jólét gyorsan tovatűnő árnyék: az évek telnek, a barátok cserélődnek, a kincsek avulnak, az egészség vendéggé válik… Egyedül Jézus az, Aki örök és hű marad. Mi értelme egy halálra teremtetett testnek gyűjteni? Ne a test, a divat, a vagyon legyen az istened! Készülj a már itt elkezdődő örök életre. Ha Isten igéjéhez igazítod életedet, ha a győzelmekhez kéred Jézust legyen segítséged, akkor úrrá leszel támadóid felett. Problémáid nem árnyékolnak be, a betegségek nem fognak maguk alá gyűrni, a halál nem fog ijeszteni, mert tudod, hogy Urad már legyőzte.
Kiket tartunk boldogoknak: a sikertől részegeket, vagy akiket Jézus vezet?
Mennyire értékeled a Jézus vezetésével aratott győzelmeket?
Azok a gazdagok, akik a bűntehertől szabadok! Kövessük Őt és legyünk örök győztesek.

Bocskor Viktor

DÉLUTÁN | 

Tanúskodj Jézusról!

Lk 8:26-39

Milyen jót tett velem Jézus? Tudják már a szomszédaim, munkatársaim, osztálytársaim? Vagy csak annyit tudnak, hogy melyik vallásfelekezethez tartozom? Hogy egy kicsit más vagyok, nem iszom, nem dohányzok, nem járok diszkóba? De akkor mit csinálok? Miért lenne érdemes nekik is megismerniük őt? Hogy Bibliát olvassanak és imaházba járjanak? Él még az emlékeidben, milyen reménytelen volt a helyzeted az Úr Jézus nélkül? Lehet, hogy nem Légió volt a neved, csak Füllentő, Panaszkodó, Aggodalmaskodó, Flörtölő, Ígérgető, Halogató stb. Lényegében a bűn halálraítélt rabszolgája voltál. Az, hogy Isten kegyelme megragadott és szabaddá tett, nagyobb csoda, mint a világ megteremtése. Akkor szavával a nem láthatóból hozta elő a láthatót, most pedig a látható rossz, gonosz, tisztátalan embert szenvedése és élete árán újjáteremti. Ahogy történetünk beszámol róla, a megszabadított embernek, amint megjön az esze, Jézus lábaihoz húzódik. Ha neked is megjött az eszed, akkor azt mondja Urad: mondd el, mit tett veled az Isten. Megígérte, hogy miközben ezt teszed, veled van a világ végezetéig.

Nagy Kasza Dániel

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:1–2, 11–26; Kulcsige: Mt 27:14 „Jézus azonban nem felelt egyetlen szavára sem, úgyhogy a helytartó nagyon elcsodálkozott.”

Szomorúság töltött el, amint ez igének első sorait elolvastam. Mekkora sötétség volt a főpapok és a vének szívében, és milyen mérhetetlen gonoszság! Alighogy megvirradt, máris gonosz döntést hoztak: Jézust halálra juttatják. Aztán eszerint cselekedtek is: megkötözve átadták őt Pilátusnak. Ez a sötétség órája volt. No, de lássuk, milyen bűnt talált Pilátus Jézusban? Semmit, mert benne nem volt. Kérdésére: „Te vagy-e a zsidók királya?”, Jézus válasza csak ennyi volt: „Te mondod.” Ezen elcsodálkozott még Pilátus is. Miért nem próbálja menteni az életét?