2018. január 22., hétfő

DÉLELŐTT | 
Az erő csak belőle árad

Igehely: Lk 6:17-19; Kulcsige: Lk 6:19 „Az egész sokaság igyekezett megérinteni őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.”

Modern, energia központú világunkban szinte elképzelhetetlen kényelmes életet élni az adott, természetes vagy mesterséges erőforrások nélkül. Tudományos és politikai szinten sok erőfeszítés és lobbizás történik annak érdekében, hogy újabb és olcsóbb energiaforrásokat találjanak, a meglévőket pedig monopolizálják, azzal a szándékkal, hogy minél nagyobb hatalmat szerezzenek.

Ahogy a fizikai élet lehetetlen a fizikai erőforrások nélkül, annál inkább lehetetlen a szellemi élet megélése Jézus Krisztus, a mennyei erőforrás nélkül. Csak Jézus tudja meggyógyítani a bűnök miatt beteg lelkeket, csak Ő tudja megszabadítani az ördögi megkötözöttségtől szenvedő lelkeket, mert Ő az erős Isten (Ézs 9:6)! Csodálatos, hogy ezt az erőforrást bárki ingyenesen megkaphatja, aki hittel kéri, és alázatos szívvel elfogadja. Merítsünk bátran ebből az erőforrásból, hogy az apostollal mondhassuk: Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem (Fil 4:13).

Meggyógyultál teljesen, szabad vagy igazán? Kaptál-e erőt a Szentlélek által?

Dézsi István

DÉLUTÁN | 

Maradj az Úr útján!

Igehely: Józs 23:6-11

Az idős Józsué jó tanácsokkal látja el Izráel népét. Mintegy a receptjét adja annak, hogyan szilárdíthatják meg helyzetüket azáltal, hogy megmaradnak az Úr útján. Milyen feltételei vannak ennek?

Őrizzétek és tartsátok meg mindazt, ami írva van. Emlékezzetek és emlékeztessétek fiaitokat mindarra, amit az Írás mond. A rendszeres igetanulmányozás szükséges feltétele annak, hogy megmaradj az Úr útján.

Ne keveredj az istentelen környezeteddel. Nem arról van szó, hogy fizikailag ne érintkezz velük, hiszen akkor kitől hallanák az üdvözítő hírt, hogy van Szabadító, és így szabadulás a bűnből? De modern isteneik imádásában ne vegyél részt!

Ragaszkodj az Úrhoz. Ahogy egy gyermek fogja apja kezét közlekedés közben, és együtt lép vele, úgy járj az Úrral lépésről lépésre!

Járj alázatban. Nem a gyermek vezeti a felnőttet, hanem éppen fordítva. „Istenetek, az Úr harcol értetek”. Nem rád van szüksége az Úrnak, hanem neked van szükséged Őreá!

Maradj meg az Ő útján, hogy az Ő dicsőségére lehess!

Lisztes Tibor

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:1–2, 11–26; Kulcsige: Mt 27:14 „Jézus azonban nem felelt egyetlen szavára sem, úgyhogy a helytartó nagyon elcsodálkozott.”

Szomorúság töltött el, amint ez igének első sorait elolvastam. Mekkora sötétség volt a főpapok és a vének szívében, és milyen mérhetetlen gonoszság! Alighogy megvirradt, máris gonosz döntést hoztak: Jézust halálra juttatják. Aztán eszerint cselekedtek is: megkötözve átadták őt Pilátusnak. Ez a sötétség órája volt. No, de lássuk, milyen bűnt talált Pilátus Jézusban? Semmit, mert benne nem volt. Kérdésére: „Te vagy-e a zsidók királya?”, Jézus válasza csak ennyi volt: „Te mondod.” Ezen elcsodálkozott még Pilátus is. Miért nem próbálja menteni az életét?