2018. június 1., péntek

DÉLELŐTT | 
Az engedelmesség: a 21. században is?

Igehely: Kol 3:18-22; Kulcsige: Kol 3:20 „Ti, gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban.”

A Bibliát sokan csak egy idejét múlt régi könyvnek tartják, jobb esetben egy történelemkönyvnek tekintik, aminek nincs hatása az életükre. Pedig a Biblia az élő Úr írott szava. Hiszed-e, hogy az Írás minden egyes szava Isten beszéde, amely által az emberiség számára az élet minden területére isteni útmutatást nyerhetünk? Sokan nem hiszik ezt. A maguk akarata, elgondolása és értékrendje szerint rendezik be és élik napjaikat. Életük boldogtalan, üres. Teli van kudarcokkal. Ez nem is lehet másképp, mivel nem fogadják el és nem követik annak útmutatásait az ember életére nézve. Pedig az Alkotó ismeri igazán teremtményeinek szükségeit.

Ha boldog életre vágysz, kezd el magadra és családod életére nézve elfogadni és alkalmazni Isten akaratát. Kezdj el engedelmeskedni vezetésének, és kijelentett akaratát megismerve, alkalmazd azt férjeddel, feleségeddel, gyermekeiddel való kapcsolatodban. Ha megteszed, elkezded megtapasztalni ennek áldásait. Békességet nyersz, és boldogabb lesz az életed. Bár egy modern társadalomban élünk, az Úr iránta való engedelmességre hív. Kész vagy-e engedni akaratának?

Kelemen Sándor Tomi

DÉLUTÁN | 

Egy áldott férfiú

Igehely: Zsolt 128

Áldását ígéri az Úr annak, aki Őt féli és az Ő útján jár. Megáld anyagilag, vagyis megáldja kezünk munkáját. Ne felejtsük el, hogy ő rendel munkát, ő ad erőt és egészséget a munka végzésére. Még a pusztai vándorlás ideje alatt is az Úr viselt gondot: „Mert megáldotta kezed minden munkáját Istened, az Úr, tudta, hogy itt jársz e nagy pusztában. Negyven esztendeje már, hogy veled van Istened, az Úr, és nem szűkölködtél semmiben” (5Móz 2:7). Boldoggá tesz az Úr. A boldogságot sokan keresik, de csak az találja meg, aki az Urat féli. Az igazi boldogságot egyedül az Úr biztosíthatja az ember számára. Az ember jövőjét is csak az Úr tudja megáldani: „Jól megy sorod” (2b). Amikor Ádám és Éva az Édenben saját kezükbe vették a jövőjüket, akkor oda lett a boldogságuk is. Addig fog jól menni sorunk, amíg Isten útján járunk, és nem térünk le arról. Egy másik ígérete az Úrnak, hogy a családunkat is meg fogja áldani, ha ragaszkodunk hozzá.

Kérjük az Urat, hogy tartson meg minket mindig a keskeny úton, hogy áldása végig kísérhesse életünket.

Rajna Ottó

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:1–2, 11–26; Kulcsige: Mt 27:14 „Jézus azonban nem felelt egyetlen szavára sem, úgyhogy a helytartó nagyon elcsodálkozott.”

Szomorúság töltött el, amint ez igének első sorait elolvastam. Mekkora sötétség volt a főpapok és a vének szívében, és milyen mérhetetlen gonoszság! Alighogy megvirradt, máris gonosz döntést hoztak: Jézust halálra juttatják. Aztán eszerint cselekedtek is: megkötözve átadták őt Pilátusnak. Ez a sötétség órája volt. No, de lássuk, milyen bűnt talált Pilátus Jézusban? Semmit, mert benne nem volt. Kérdésére: „Te vagy-e a zsidók királya?”, Jézus válasza csak ennyi volt: „Te mondod.” Ezen elcsodálkozott még Pilátus is. Miért nem próbálja menteni az életét?