2019. augusztus 2., péntek

DÉLELŐTT | 
Részesülünk az isteni természetben

Igehely: 2Pt 1:3-11; Kulcsige: 1:4 „Ezek által drága és hatalmas ígéreteket kaptunk, hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek, és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.”

Szuperhősök. Ez a mostani társadalom mindenféle szuperhősöket alkot magának, és példaképekként tekint rájuk. Virtuális valóságban élnek nagyon sokan. És ebbe a virtuális világba menekülnek gondolataikban is, hogy valami többnek, jobbnak, szebbnek érezzék magukat. És ez nemcsak a gyerekek világára igaz, hanem nagyon sok felnőtt világára is. Mi, Istennek megváltott gyermekei viszont valóban szuperképességeket kaptunk. Ami nem kitaláció, hanem valóság. Isteni természet részeseivé tett bennünket, hogy megmeneküljünk a pusztulástól, amit a világ kívánsága okoz. Az Ő kegyelméből van lehetőségünk bemutatni a világban, hogy mi az igazi emberség, ismeret, önuralom, állhatatosság, kegyesség, testvéri szeretet, és hogy milyen az igazi emberek iránti szeretet.

Törekedsz ezekre minden igyekezeteddel, drága testvérem? A tegnap sikerült ezekből valamit bemutatni a világban? A mai nap folyamán oda fogsz erre még jobban figyelni? Mutassuk meg a világnak, hogy milyen ajándék vár az Istent igazán keresőkre!

Benyowszky Csaba

DÉLUTÁN | 

Bűn és bűnhődés

Igehely: ApCsel 5:1-11

„A bűn zsoldja a halál” (Róm 6:23a). Néha úgy érkezik, mint Anániás és Szafira esetében. Akit még nem talált meg Isten megváltó kegyelme és szeretete, az még nem látja az Ő valóságos hatalmát. Azt hiheti az ilyen ember, hogy Istent be lehet csapni, hogy előle el lehet rejtőzni, és titokban lehet tenni előtte nem kedves dolgokat, majd előbújva úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Becsaphatjuk magunkat, de Őt nem. Isten előtt nyitott könyv az életünk, még a gondolataink is.

Kaptad már magad azon, hogy más színben akartál feltűnni mások előtt, mint amilyen valójában vagy? Kegyesebbnek akartál talán látszani, pedig tudtad, hogy mennyi téren áll rosszul a szénád? Lehet, hogy a színészkedés emberek előtt sikerült is, de azt, aki a szíveket vizsgálja, nem lehet becsapni. Minden egyes alkalom, amikor megjátszod magad, valójában egy-egy hazugság. Légy mindig önmagad, kedves olvasó, és ha jobbnak akarsz tűnni, akkor inkább dolgozz rajta, hogy ne csak jobbnak tűnj, hanem légy is jobb! Ma legalább csak egy kicsivel jobb, mint tegnap.

Benyowszky Csaba

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
1 + 10 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 20:17–28; Kulcsige: Mt 20:27 „És aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok.”

Két testvér-tanítvány szeretne „helyezkedni” Isten országában, anélkül, hogy tudnák, hogy mi is ez az ország. A lobbitevékenységbe anyjukat is bevonják. A kérdés időzítése is azt mutatja, hogy nagyon nem értik Jézust, aki éppen harmadjára beszél a rövidesen bekövetkező haláláról és feltámadásáról. Lukács szerint még az utolsó vacsora estjén is azon megy a vita, ki a nagyobb Isten országában. Jézus válaszából kiderül, hogy maga a kérdés föltevése is rossz: „Tudjátok, hogy a népek felett zsarnokoskodnak fejedelmeik, és vezetőik hatalmaskodnak rajtuk.