2019. augusztus 3., szombat

DÉLELŐTT | 
Részesülünk a szentek örökségében

Igehely: Kol 1:9-18; Kulcsige: 1:12 „Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek.”

Ez a tíz igevers olyan gazdag, olyan tömény, olyan csodálatos, hogy csak olvasnám és olvasnám újra meg újra. Önmagát magyarázva tárja elénk, hogy micsoda kegyelemben van részünk. Ez a csodálatos ajándék, amit Urunktól kaptunk, felbecsülhetetlen. Halljuk néha ezt a kifejezést, amikor különböző drágaköveket találnak, vagy egy ásatás során régi városrészeket, esetleg sírkamrákat tárnak fel. Azt mondják, hogy felbecsülhetetlen, amit találtak. De nem az. Végül minden ilyen kincsnek árat szabnak. De az, hogy az Atya alkalmassá tett bennünket, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljünk, az bizony felbecsülhetetlen érték. Ezt földi fizetőeszközökben számszerűsíteni nem lehet. Megszabadított a sötétség hatalmából, átvitt bennünket szeretett Fiának országába, akiben van a megváltásunk és a bűneink bocsánata. Mennyire vagy ezért hálás, testvérem? Hálánk kifejezéseképpen éljünk az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az Ő tetszésére, teremjünk gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjünk a mi Urunk ismeretében. Ámen!

Benyowszky Csaba

DÉLUTÁN | 

Óemberi megnyilvánulások

Igehely: 2Pt 2:12-22

„Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék” (1Kor 10:12)! Mindannyian, akik megismertük Krisztust, mint személyes Megváltónkat, naponta harcolunk még az óemberi természettel. De ezen felül még vannak, akik tesznek is róla, hogy elbukjunk! Vannak hamis tanítók, akik mindenféle tévtanokat és veszedelmes eretnekségeket csempésznek közénk. Tisztátalan vágyaik után járó, Istent káromló, rossz erkölcsű emberek vannak köztünk, akik örömüket lelik abban, ha az Isten gyermekei közül akár egyet is félrevezethetnek. Elhagyták az egyenes utat, és másokat is magukkal akarnak rántani.

Ha az Üdvözítő Jézus Krisztust megismerted, akkor ne engedj egy kis rést sem ezeknek a csábításoknak! A legjobban úgy ismerjük fel a hamis dolgokat, ha rendszeresen tanuljuk megismerni az igazit. Kutassuk naponta Isten igéjét, és igyekezzünk szoros kapcsolatban lenni Urunkkal. Így nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak becsapni a hamis tanítók, és rossz útra sem tudnak csábítani az eltévelyedett lelkek. Vértezzétek fel magatokat az Úr minden igéjével, és erősítsétek elméteket!

Benyowszky Csaba

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
4 + 10 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:27–44; Kulcsige: Mt 27:50 „Jézus pedig ismét hangosan felkiáltott, és kilehelte lelkét.”

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékezünk: mit vállalt és hordozott el helyettünk a tiszta, szent, ártatlan Bárány. Engedte, hogy a bűnös emberek kigúnyolják, leköpdössék, bíborpalástot és töviskoronát adjanak rá. Üdvözöljék, mint zsidók királyát. Lehetett volna valóban a királyuk, ám az övéi nem fogadták be őt. De ha valaki befogadja – akár én vagy te –, hatalmat kapunk, hogy Isten fiaivá lehessünk (Jn 1:12). Micsoda bővölködő kegyelem árad a keresztről!