2019. február 11., hétfő

DÉLELŐTT | 
Házasság: a szeretet gyakorlóterepe

Igehely: Kol 3:1-17; Kulcsige: 3:14 „Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.”

A ma reggel olvasott igeszakaszban minden hívőnek szól a biztatás, hogy az odafelvalókat keresse, az odafelvalókkal törődjön. Ami a földre irányul azt meg kell öldökölni és el kell hagyni. Mindez nagyon sok harccal jár, ami egyáltalán nem kellemes a testnek, ráadásul a küzdelem felhagyásának kísértése is állandóan emészt. Ilyenkor nagyon is jól jön a segítőtárs, aki segíthet a „vetkőzésben” és az „öltözködésben”. Isten a házasságban nagyon jól fel tudja készíteni az embert arra, hogy lélekmentő munkájában hasznos eszköz lehessen. Senki nem látja jobban a gyengeségeidet, mint a házastársad és előtted is nyilvánvaló, hogy a másik sem tökéletes. Mégis szereted. Ezért megbocsátasz neki, kedvébe jársz, megalázod magad előtte, szelíden inted, ha szükséges és eltűröd azt is, ami nem tetszik neked benne, ha kell egy életen át, mivel szereted. Ha ez nem így van a házasságodban, hogyan tudnád szeretni embertársaidat?

Akarsz törődni az odafelvalókkal? Akkor törődj többet a házastársaddal! Gyakorold felé a szeretetet úgy, hogy ma is megbocsátasz neki, ma is igyekszel a kedvébe járni. Ne duzzogj, ne tégy neki szemrehányást! Szeresd őt ma is úgy, mint akkor vagy még jobban!

Veress Efraim

DÉLUTÁN | 

Igazságszolgáltatás egy férfi által

Igehely: ApCsel 17:30-31

Isten irgalmát és kegyelmét hirdeti Pál Athénban, amikor azt mondja, hogy a tudatlanság idejét elnézi az Isten és most lehetőséget ad a megtérésre. A kegyelem hirdetése előrébb való az ítélet hirdetésénél, de azt sem hallgatja el, hogy lesz egy nap, amikor Isten igazságos ítéletet fog szolgáltatni Jézus Krisztus által. A bűnös ember számára a kegyelemnek akkor van nagy értéke, ha tudja, milyen ítélet van kimondva felette. E kegyelmi időben vigyázzunk arra, hogy a kegyelem közvetítése mellett mondjuk el, milyen súlyos következménye lesz annak, ha valaki elutasítja Krisztust. Most, amikor ő, mint a bűnösök barátja övéinek közbenjárójaként esedezik az Isten előtt még elfogadja a hozzá térő bűnöst. De egyszer vége lesz a kegyelmi időnek, és mint igazságosan ítélő bíró fog megjelenni, aki már nem fog több kegyelmet adni a megátalkodott bűnösnek, hanem ítéletet hirdet felette, aminek örök kárhozat lesz a vége.

Szembesültél már azzal az igazsággal, hogy bűneid miatt méltó vagy a kárhozatra? Elfogadtad az Isten kegyelmét az Ő fiában, Jézus Krisztusban? Ha igen, akkor adj újra hálát érte és maradj meg ebben a kegyelemben! Amennyiben ez még nem történt meg, ne halogasd megtérésed! Még ma fogadd be Jézust az életedbe!

Veress Efraim

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
16 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 27:1–2, 11–26; Kulcsige: Mt 27:14 „Jézus azonban nem felelt egyetlen szavára sem, úgyhogy a helytartó nagyon elcsodálkozott.”

Szomorúság töltött el, amint ez igének első sorait elolvastam. Mekkora sötétség volt a főpapok és a vének szívében, és milyen mérhetetlen gonoszság! Alighogy megvirradt, máris gonosz döntést hoztak: Jézust halálra juttatják. Aztán eszerint cselekedtek is: megkötözve átadták őt Pilátusnak. Ez a sötétség órája volt. No, de lássuk, milyen bűnt talált Pilátus Jézusban? Semmit, mert benne nem volt. Kérdésére: „Te vagy-e a zsidók királya?”, Jézus válasza csak ennyi volt: „Te mondod.” Ezen elcsodálkozott még Pilátus is. Miért nem próbálja menteni az életét?