2019. július 29., hétfő

DÉLELŐTT | 
Részesülünk Krisztus szenvedéseiben

Igehely: 1Pt 4:12-19; Kulcsige: 4:13 „Sőt, amennyire részesültök Krisztus szenvedésében, annyira örüljetek, hogy az ő dicsőségének megjelenésekor is ujjongva örülhessetek.”

Senkit nem szeretnék elszomorítani, és az Ige sem elszomorítani akar bennünket, de szembesülnünk kell a ténnyel, hogy Krisztus követőiként valamilyen szinten részesülnünk kell azokban a szenvedésekben, amelyekben maga Krisztus is részesült. Értetlenül állok, amikor valaki arról beszél, hogy ha Krisztuséi leszünk, akkor minden rendben lesz, minden jó lesz, nem lesz semmi gond. A Krisztus követése egy harc. De ez egy örömteli harc. Nem könnyű, és nem akadálymentes, de a győzelem biztos.

Néha megállok a szürke hétköznapok közepette, és eltűnődöm, hogy vannak-e harcaim. Szenvedek-e Krisztusért? Szenvedünk néha, de ha csak a mindennapi gondok-bajok nyomnak, és különféle bűneink terhe alatt szenvedünk, akkor nem jó úton járunk. Tedd fel a kérdést, kedves olvasó: Szenvedsz-e Krisztusért? Ha igen, akkor adj hálát! Meglesz a jutalmad a mennyben. De ha nem szenvedsz Krisztusért, akkor tarts önvizsgálatot, hogy mit nem teszel jól. Lehet, hogy rejtőzködsz, és nem fénylik a világosságod. Vállald bátran azt, aki vagy Őbenne! És ha szenvedned kell ezért, örülj, mert az Ő dicsőséges megjelenésekor is ujjongva örülsz majd.

Benyowszky Csaba

DÉLUTÁN | 

Ne távolról kövesd Krisztust!

Igehely: Mk 14:53-56

Olyan sokszor vagyok Péter! De nem az a Kőszikla, akiről oly sokat hallunk, hanem az a Péter, aki bujkálva, messziről követi Őt, és nézi, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Rejtőzködő keresztyén, aki képes meg is tagadni Krisztust, csak azért, hogy ne derüljön ki, hogy a tanítványa. Az elmúlt több mint kétezer évben Isten igéje, az evangélium nem a rejtőzködő keresztyének által jutott el sokakhoz. Az, hogy én ma olvashatom a Szentírást a saját anyanyelvemen, és igehirdetéseket hallgathatok szabadon, azért van, mert voltak és vannak Istennek olyan gyermekei, akik nem csak távolról követték Krisztust. Az Ige olyan atyafiak által terjed, akik felvállalják a Krisztushoz való tartozásukat, kiállnak az igazság mellett, akik nem a meghátrálás emberei. Nem tagadják meg Őt akkor sem, ha az életük a tét.

Te milyen követője akarsz lenni Krisztusnak? Vállald a kereszt súlyát, kedves testvérem, vállald a szenvedést is, ha kell! Légy Krisztus hű követője! Ha mindeddig langyos voltál, arra is van bocsánat. Én szeretném hűséggel követni Őt! És te?

Benyowszky Csaba

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
2 + 3 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 20:1–16; Kulcsige: Mt 20:15 „Hát nem tehetek azt a javaimmal, amit akarok? Vagy azért vagy irigy, mert én jó vagyok hozzájuk?”

Tegnapi igénk úgy fejeződött be, hogy „sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból első.” Hogyan? Erre is választ ad a mai igénk. A számok és teljesítmény bűvöletében élő ember nem tud mit kezdeni a mai történettel. Pedig de szeretnénk matematikai szöveges faladatként tekinteni erre a példázatra! A kérdés végül az lenne: Ha a gazda mindenkinek ugyanannyit fizetett, mennyi volt az átlagos órabér? Mindannyian érezzük, hogy nem jó a kérdés. Isten kegyelmi elhívása összeegyezhetetlen a mi matekunkkal. Nincs egész örök élet, fél örök élet, negyed örök élet… mint ahogy üdvösség sem.