2019. július 3., szerda

DÉLELŐTT | 
A Messiás érkezése mindent megváltoztat

Igehely: Zak 9:9-17; Kulcsige: 9:16 „Megsegíti őket Istenük, az Úr azon a napon. Pásztorolja népét, mint egy nyájat. Mint a korona drágakövei, úgy ragyognak földjén.”

A győzelmes Király képe, aki békességet hoz majd a népnek, a múltba gyökerezve mutat a jövő felé. Dávid volt az a király, aki békességet szerzett Izráel népének, de Krisztus hozza majd el azt a teljes békét, amely a háborgó szíveket csendre inti és változásra készteti.

Az igeszakasz kezdőverse egy győzelmes bevonulást ír le. A győzelmes Király szamár hátán vonul be, ami a békét szimbolizálja. A békét hozó Messiás minden harci szerszámot elpusztít, így a nép a béke fenntartása érdekében csak a Királyára hagyatkozhat. Az Ószövetséget vizsgálva azt látjuk, hogy Isten terve mindig az volt, hogy a nép királya Ő maga legyen. Ő vezesse háborúba a népet, és Ő kormányozza azt béke idején.

Ma is megnyugtató azt tudni, hogy jön a béke Királya. A rohanó élet terhei sokszor elfeledtetik velünk azt, hogy mi is az, amire igazán szükségünk van. A Messiás jelenléte ma is mindent megváltoztathat. Kezdj minden napot Vele, és engedd át életed irányítását teljesen neki. Engedd a békét hozó Királyt, hogy betöltse életedet az igazi békével!

Szilágyi Norbert

DÉLUTÁN | 

Legyen hitünk Istenben

Igehely: Mk 11:20-26

A kiszáradt fügefát nézve Péter nem állhatta meg, hogy ne fejezze ki csodálatát Mestere iránt. Krisztus mintha kitérne a válaszadás alól, de ha jobban megfigyeljük, csak arra válaszolt, ami Pétert igazán érdekelte. Ez nemcsak Péter vágya volt, hiszen ma is sok keresztyén vágyik arra, hogy amit kér Istentől, azt meg is kapja. Legyen hitetek Istenben – hangzott a válasz akkor és azóta is minden ember irányába.

De milyennek is kell lennie a hitnek? Először is azt látjuk, hogy legyen mentes minden kételkedéstől, tudva azt, hogy a kétkedés nem a hit része, hanem annak az ellentéte. Az aggodalom a kétkedésünk egyik leggyakrabban előtörő formája.

Másodszor: legyen a hitünk könyörgő hit. Nem elég tudnunk azt, hogy Istenünk képes mindazt megadni nekünk, amire szükségünk van, kérnünk is kell tőle. Isten látja a szívünk vágyát, viszont kedves neki az igazak buzgó könyörgése.

Harmadszor: hitünk legyen tiszta szívvel párosítva. Valahányszor Isten elé járulunk, jusson eszünkbe az ige: „… bocsássatok meg…, hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket”(25.v.).

Szilágyi Norbert

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
11 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: Mt 20:17–28; Kulcsige: Mt 20:27 „És aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok.”

Két testvér-tanítvány szeretne „helyezkedni” Isten országában, anélkül, hogy tudnák, hogy mi is ez az ország. A lobbitevékenységbe anyjukat is bevonják. A kérdés időzítése is azt mutatja, hogy nagyon nem értik Jézust, aki éppen harmadjára beszél a rövidesen bekövetkező haláláról és feltámadásáról. Lukács szerint még az utolsó vacsora estjén is azon megy a vita, ki a nagyobb Isten országában. Jézus válaszából kiderül, hogy maga a kérdés föltevése is rossz: „Tudjátok, hogy a népek felett zsarnokoskodnak fejedelmeik, és vezetőik hatalmaskodnak rajtuk.