RMBGySz*

2019. március 27., szerda

DÉLELŐTT | 

Eleveníts meg igéddel!

Igehely: Zsolt 119:25-32; Kulcsige: 119:25 „Életem a porhoz tapad: eleveníts meg igéddel!”

Igyál naponta a súlyodhoz viszonyítva kb. 2 liter vizet – mondja az orvos. Az élő szervezetek halálát okozhatja a víz hiánya, amelynek következménye a kiszáradás és a test elporladása. Testünknek előbb-utóbb el kell szenvednie ezt. Porból lettünk és porrá leszünk… Csak ideiglenesen őrizhetjük és állíthatjuk helyre életerőnket. Amíg tehetjük, gondoznunk kell testünket is.

Azonban amikor érzed, hogy a lelked a porhoz tapad, az nehezebb ügy, de csak neked. A lelked kiszáradása a testedre is erőteljes hatással tud lenni, éppúgy, mint a lelked jóléte. A lelki halál oka is a víz hiánya. De Jézusnál van az örök élet beszéde. Isten ingyen adja az élet vizét a szomjazóknak. A zsoltáríró ezt megértette. Eleveníts meg igéddel! – kiáltotta Istennek. A porladozó lelkek nagy problémája nem az élet vizének valós hiánya, hanem a víz létében, ingyenességében és örökké tartósságában való kételkedés.

Szoktál-e naponta elegendő élet vizet adni a lelkednek? Az Istennel való rendszeres kapcsolat életerőssé tesz!

Györfi Elek Tóbiás

DÉLUTÁN | 

Újjá lett minden

Igehely: 2Kor 5:17

Az áruházakból néha terméket hívnak vissza a gyártók, mert a gyártási folyamat tökéletlensége miatt, a fogyasztóra nézve valamilyen káros hiba következett be rajtuk. Az adott termékek nem lesznek minden esetben véglegesen felszámolva, hanem a gyártási folyamat lesz kijavítva. A meghibásodott részt felújítják vagy újjal cserélik ki.

Mi, emberek, Isten alkotásai vagyunk. Hibátlanul engedett ki a kezei közül. Úgy indított utunkra, hogy minden tökéletesen működött az életünkben, hozzá hasonlítottunk. Saját hibánkból megromlottunk. Annyira eltorzult bennünk Isten képmása, hogy saját erőnkből ez már nem visszafordítható. Megtehette volna a Teremtőnk, hogy kidob bennünket, de irgalmából és emberszeretetéből visszahív magához, hogy a Krisztus vérén és a Szentlélek erején keresztül újjáteremtsen. Majd visszaküld a mieink közé, hogy népszerűsítsük helyreállító kegyelmét, békéltető szolgálatát.

Ma este is műhelyébe hív Isten. Engedd, hogy megtisztítson, kijavítson, hogy holnap akarata szerint végezhesd feladatod, új emberként!

Györfi Elek Tóbiás

2019.03.27.