RMBGySz*

4. Székelyföldi Tudóska bibliaismereti verseny

2016  őszén, szeptember   11-én ismét sor került a már lassan hagyománnyá váló 4. Székelyföldi Tudóska bibliaismereti versenyre, a Hargita Táborban szervezett hálaadónap keretén belül. Székelyföld több részéről érkezett gyermekeket és tiniket érintő vetélkedő célja: a Bibliaolvasásra való szoktatás, a Bibliá- ban való jártasság elmélyítése; ám nemcsak a biblikus tudás gyarapítása, hanem Isten megismerése, és Jézus Krisztussal való találkozás, Benne való meggyökerezés. Nem elhanyagolandó és nem mellékes cél a felkészülés mentén a család együtt töltött ideje az ige körül, mint közös építő foglalkozás.

Idéni nyerteseinket is szeretnénk megemlíteni: I-II. korosztály: 1. Benyocki Noémi 2 Pap Noémi 3. Lőrincz Sámuel, III-IV. korosztály: 1. Máté Zoltán 2. Nemes Kinga 3. Kurtus Anna, V-VI. korosztály: 1. Dézsi Eszter 2. Szőcs Eszter 3.Ferenczi Péter VII-VIII. korosztály: 1. Ferenczi Zsófia, 2. Bodi Marcel , 3. Peres Gyula Dániel 4. Vékás Efraim-dicséret. Bár korosztályonként voltak díjazottak (az első díjasok egy-egy jutalomtáborral, a II-III. díjazottak könyv- és egyéb jutalmakkal térhettek haza, továbbá minden versenyző kapott egy kis figyelmességet), minden egyes versenyző nyertes volt. Övék az ige, amit megtanultak; Isten kedves beszédét olvashatták a felkészülés során, megláthatták, hogy Isten örökkévaló, hatalmas Úr, aki szereti azokat, akik tisztelik őt. Öröm, hogy, bár 4. alkalommal került megrendezésre a verseny, nagyon sok olyan gyerek volt, aki visszatérő versenyző. Imádkozunk, és hisszük, hogy az igével való találkozáskor történtek ’meglátogatások’ is. Hisszük, hogy amit gyerekkorukban megtanultak, felnőtt koruk életvezetésének alappilléreivé vállnak. Hisszük, hogy az ige elvégzi, amiért küldetett: átformáló erővel hatott vagy fog hatni rájuk. Hisszük, hogy nem marad nyomtalanul, és lelki mérföldkőnek számít majd a életútjukon a Tudóska.

Külön áldás és öröm volt a tanítók áldozatos munkája, akik megszervezték és levezették e bibliaismereti versenyt. Hiszem, hogy a tanítók önfeláldozó munkája kedves áldozat volt az Úr oltárán, és gyümölcsöző lesz. Áldott dolog átélni az Úr gondoskodását a szervezést illetően is. Az Úrtól volt a szolgálat öröme a verseny során. Kiváltságnak éltük meg, hogy ennyi drága munkatárssal szolgálhattunk.
Székelyföldi Vasárnapi Iskola Tanítók Vezetősége, 

Máté Imola, 
Kelemen Napsugár 
és Józsa Anikó

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.