A roma bibliaiskola évzárója Ákoson

A borongós idő ellenére jó volt látni azt, hogy a roma testvérek örömmel jöttek el a bibliaiskola évzáró ünnepségére Ákosra, 2017. március 18-án, szombaton. A roma misszióban szolgáló magyar testvérek látása valósul meg azzal, hogy az újjászületett roma testvérek is részesüljenek bibliai oktatásban, és több szolgálatot vállalhassanak a gyülekezetben. 

Szűcs Sándor testvér köszöntötte az egybegyűlteket majd Dan László testvér a Mt 28:16-20 alapján hirdette az ígét a nagy misszióparancs alapján. Az igehirdetés után Kovács József lp. testvér beszámolója hangzott el az oktatási program múltjáról és jövőjéről. Ez az oktatás két éve kezdődött Szilágypérben az Érszőllősi testvérek kezdeményezésére, ahol egy évig tartott az oktatás, majd a második évtől csatlakozott Ákos, Mihályfal- va és környéke is. A tananyagot Kovács József lp. testvér állította össze, és két tantárgyat tartalmaz: „A keresztyén ember lelki élete” és „Biblia történet madártávlatból”. Ezek a tananyagok a RMBGySZ, a K.C.A. és a ’4H’ gondozásában jelentek meg, és alapvető ismereteket nyújtanak a tanulóknak. A tananyagokhoz a következő évtől igényes szemléltető eszközök is társulnak.

Azért került sor szokatlan módon most az évzáróra, mert a roma testvérek az év nagy részében külföldön dolgoznak, és csak a téli hónapokban novembertől márciusig tartózkodnak itthon. Az oktatás minden második hétvégén volt Kovács testvérrel, a közbeeső hétvégéken pedig a helybeli lelkipásztorok, missziómunkások, oktatók segítségével újra átismételték az anyagot készülve a hétvégi vizsgára.

Felemelő volt hallgatni a bizonyságtevéseket, amelyek között egy-egy énekcsoport szolgálatát is meghallgattuk. Kiemelkedő része volt az alkalomnak , amikor a szilágypéri csoport elismervényt vehetett át az elmúlt két év tanulmányairól Kovács Józseftől és a csoport oktatóitól. Az ünnepség végén az Ákosi testvérek vendégszeretetét élvezhettük, vidám beszélgetések mellett. 

Papp László lp.