A zilahi énekkar Újpesten

Budapestre utazott április 30-án, szombaton, a zilahi magyar baptista gyülekezet énekkara, eleget téve az Újpesti gyülekezet régi meghívásának, az ő énekkaruk, 2012 őszén tett látogatását viszonozva.

Érkezésünkkor a vendéglátók nagy szeretettel fogadtak és finom estebéddel, süteménnyel kedveskedtek. Azt követően elvittek városnézésre, Budapest szépségeit a Várnegyedből csodálhattuk meg.

Vasárnap délelőtt, az újpesti imaházban, a istentiszteleten hangzottak először a zilahi énekkar énekei. Az énekszámok között az énekkari tagok rövid bizonyságtételeket, megtapasztalásokat osztottak meg a népes gyülekezettel, amely megtöltötte az imaházat. Lelkipásztorunk, Pardi Félix testvér a Róm 2:17-29 alapján hirdette az igét, azután úrvacsorához járult az ünneplő gyülekezet.

Az imaháznál ebédeltünk. A nagy hozzáértéssel készült ételek elfogyasztása után testvéreink városnézésre invitáltak, ezúttal Újpest jellegzetességeivel ismerkedtünk meg, Kovács István újpesti karvezető kalauzolásával, aki felkészült idegen­veze­­tő­­nek bizonyult már az előző napon is.

A délutáni istentiszteleten is a zilahi énekkar és férfikar szolgált Istent magasztaló énekekkel, bizonyságtételekkel; lelkipásztorunk a Jn 3:1-16-ból hirdette az igét. Az énekkarunkat Elekes Attila és Bartha Tibor vezényelte. A befejezést követően autóbusszal utaztunk haza Zilahra.
Összegzésként elmondhatjuk, az újpesti gyülekezet vendégeként egy nagyon kellemes hétvégénk volt. Megerősödött bennünk, hogy Jézus Krisztusban testvérek vagyunk és bár sok száz kilométer választ el egymástól, és más kihívásokkal kell szembenéznünk, de ugyanazt az Istent imádjuk, egy a mi Atyánk!

Köszönettel tartozunk a Bethlen Gábor Alapítványnak is az utazási költségek támogatásáért, valamint a zilahi Andy&Zoli ajándékboltnak, hogy a budapesti utunkat ajándéktárgyakkal támogatta! Reméljük, hogy áldást vihettünk az újpesti gyülekezetnek, és hogy gyakoribbak lesznek ezek a találkozások.

Szöllősi Szabolcs