Együtt reménykedünk!

Székelyföldi Missziókerületi Konferencia

„De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged” (JSir 3:21-23)

Ezekkel az igékkel, bátorító és szeretetteljes gondolatokkal köszöntötte a missziókerület küldötteit, november 25-én a Hargita Táborban, id. Máté Zoltán testvér, a Székelyföldi Missziókerület elnöke. Áldott testvéri közösségben imádhattuk Istenünket Gedő Árpád és Győrfi Elek-Tóbiás imabuzdításaira reagálva, akik arra bátorítottak minket, hogy az Úrban örvendezzünk és, hogy a bőséges gyümölcstermésben reménykedjünk! 

Az elnök testvérünk, beszámolójában utalt a táborban megtartott hálaadónap színes programjára és magas létszámú látogatottságára. Örömmel osztotta meg, hogy 17 diákkal újból működik a Székelyföldi Bibliaiskola, Kelemen Sándor marosvásárhelyi lelkipásztor vezetése alatt. Tanárokat pedig a székelyföldi lelkipásztorok közül választottak. A lelkipásztorok közötti jó közösség annak is tulajdonítható, hogy szinte havi rendszerességgel voltak találkozások, tartalmas előadások és egymásért való közbenjárások. 

Kis Ottó-Károly lelkipásztor, a missziókerület pénztárosa arról számolt be hálaadással, hogy ezt az évet nem zártuk adóssággal, mert egyre több székelyföldi gyülekezet komolyan vette a missziókerület támogatását. A megmaradt pénzre és további támogatásra igen nagy szükség van, mivel a bibliaiskolások útiköltségébe is szeretnének bepótolni. 

Szász Imre testvér, a szövetség gazdasági helyzetét mutatta be, és ebben az évben is utalt az általa képviselt alapelvekre a könyvelésben: legyen egyszerű, átlátható és könnyen ellenőrizhető. A missziókerület küldöttei jóváhagyták a 2018-as évre szóló költségvetést. 

János Csaba lelkipásztor, szövetségünk kommunikációs alelnökének ébresztő jellegű tanítását hallgathattuk meg, melynek e három fő témaköre volt: az elkötelezettség, a tagság és a szolgálat fontossága a gyülekezetben. A gyűlés közös étkezéssel ért véget. 

Imádkozunk, hogy a Jó Atya gazdag áldásai tovább kísérjék vezető testvéreinket, a tábort és a székelyföldi gyülekezeteket. 

Deák Zsolt, lelkipásztor, Brassó