Ferenczi Lajos beiktatása Kalotaszentkirályon

A körzet testvériségének imáit meghallgatta az Úr és rendelt lelkipásztort nekünk, ezért nagyon hálás szívvel ünnepeltünk 2018. november 25-én. A programot a Kolozsvári Missziókerület elnöke, Borzási Pál vezette, az igét a RMBGYSZ elnöke Pardi Félix hirdette a Neh 2:9-20 alapján. Nehémiás életpéldája által biztatást, bátorítást adott a lelki munkára. Mielőtt építkezni kezdett, felmérte a helyzetet, aztán három napig nem tett semmit, csendben maradt, várt Isten vezetésére. Ez után, tiszta szívvel, önzetlenül, minden dicsőségvágy nélkül, alázattal kész volt a nagy munkára, amire Isten elhívta. Isten népét a szívén viselte Nehémiás. Aztán bemutatja a népnek a szükséget és bátorítja őket a munkára. A nép Nehémiás mellé áll és kész végezni a munkát. Persze voltak akkor is ellenségek, de nem hátráltak meg. Ma is ilyen lelki vezetőkre és ilyen népre van szükség, hogy a lelki munka jól menjen. „Adjon az Úr bölcsességet, alázatot és élő hitet a lelki munkába az újonnan beiktatott lelkipásztornak és a gyülekezetnek is!” – hangzott a jókívánság. 

Ferenczi Lajos önéletrajza, bizonyságtétele után kézrátétellel kérte Istenünk gazdag áldását az iktató bizottság: Pardi Félix (Kémer), Borzási Pál (Magyarlóna), id. Máté Zoltán (Székelyföldi Missziókerület elnöke), Oláh Lajos (Kiskapus) és Boncidai János (helyi gyülekezeti vén).

Az istentisztelet hátralevő részében köszöntések, jókívánságok hangzottak el a jelenlévő vendégek, illetve a gyülekezet és a körzet képviselői részéről. Köszöntést mondott a községünk polgármestere Póka András György és Lukács Endre református lelkész is.

Istenünk gazdag áldása legyen Ferenczi Lajos életén, szolgálatán és családján! Hisszük hogy Isten használni fogja őket a gyülekezetek megerősödésében és szaporodásában!

Boncidai Adina