Összevont női körök a szilágysági kerületben

A szilágysági missziókerületben lassan hagyománnyá érlelődik az összevont női körök szervezése. Nagyszerű lehetőségek ezek a lelki növekedésre, közösségápolásra. Meghívott előadóink Istenre irányítják a figyelmünket, igyekszünk kis csoportokban is személyessé tenni az üzenetet, a kéréseinket egy szívvel hozzuk a Mindenható elé, a végén tea, kalács mellett erősíthetjük a kapcsolatokat, vagy újakat köthetünk. Hazafelé még mindig van miről beszélni, lelkesen buzdítjuk egymást a hallottak gyakorlatba ültetésére.

Új sorozat indult az ősszel „A hívő élet nyereségei” címmel. 2015. szeptember 14-én Szilágysomlyón találkoztunk, a nyereségeink közül az üdvösség és az imádság került először a figyelmünk középpontjába Floyd és Bonnie Parker szolgálata által. Kovács Ágnes és Kui Juliánna buzdított imára az alkalom kezdetén, ráhangolva az előadásra, amit Bonnie Parker tartott. Üdvösségünk nagyszerű áldása az a szabadság, amit Krisztusban kaptunk. „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek” (Jn 8,36).

Nem vagyunk a bűn rabszolgái, szabadok vagyunk Isten kegyelme folytán. Szabadok vagyunk arra, hogy már ne magunk körül forgolódjunk, hanem azokban a jó cselekedetekben járjunk, amelyeket Isten előre elkészített (Ef 2, 10). Szabadok vagyunk arra, hogy ne az emberek elismerését keressük, egyedül a mennyei Atya tetszését. Ha az Atya nagyságára irányítjuk a figyelmünket, és nem a problémákra, szabadok leszünk arra, hogy a Lélek gyümölcsei áradhassanak át rajtunk. Ha ezekben szolgálunk örömmel, akkor Ő minden szükséges áldást megad számunkra.

Igei üzenetet Floyd Parker adott át az Ef 2, 1-10 alapján. Rámutatott, hogy Isten mindegyikünket céllal teremtett, képességeket, tehetséget adott, hogy terve megvalósuljon, hisz Ő előre elkészítette a feladatokat számunkra. Isten várja, hogy ne arra nézzünk, amit szerintünk nem tudunk megtenni, hanem Rá, és éljünk az általa adott lehetőségekkel.

2015. november 16-án újra találkoztunk, ezúttal Sarmaságon. Hívő életünk újabb nagy nyereségével, az istenfélelemmel foglalkoztunk, amit a megelégedés tesz teljessé. „Valóban nagy nyereség az istenfélelem megelégedéssel” (1Tim 6,6)!

Székely Tünde imára buzdítása után Vékás Erzsike testvérnő szolgált a téma alapján. Nyereség-centrikus társadalmunkban gyakran felmerül a bukás, csőd. Az istenfélelem megelégedéssel olyan nyereség, amely nem válik veszteséggé soha. 

Az istenfélelem odaadás, amelyből Istennek tetsző élet fakad. Isten ereje megajándékoz mindazzal, ami az istenfélő élet gyakorlásához szükséges. (1 Pt 1,3) Kegyességünk jó cselekedetekben nyilvánul meg, és Isten iránti szeretetben. Vágyunk vele közösségben lenni, imában, igéje tanulmányozásában. Eközben tanuljuk tőle a megelégedést is, és élvezzük ennek áldásait, a hálaadást, békességet, bizalmat abban, hogy Isten minden szükségünket betölti.

Kis csoportokban is beszélgettünk ezekről, jó volt megismerni egymás gondolatait, terheit. Bizonyságtételeket is hallhattunk, átéléseket a megelégedésről, Isten gondviseléséről.

Jó volt Jézus jelenlétében tölteni az időt. Áldást nyertünk, hiszem, hogy lélekben növekedtünk, kicsit formálódtunk a Jézus hasonlatosságára. Imádkozunk, hogy aki elkezdte bennünk ezt a munkát, vigye is véghez a Krisztus Jézus napjára! 

Nagy Edit, Nagyfalu