RMBGySz*

Vágyakozás az anyaság után

Gyermektelenség. Sokak szíve összetörik emiatt. Számtalan férfi és nő megjárta ezt a göröngyös utat. A világ történelmének egyik legrégibb és legismertebb küzdelme.

A terméketlenség az amerikai népesség közel 12%-át érinti – több mint egy pár a tízből küzdeni fog ezzel. Ez a szám nem tartalmazza azokat a párokat akik elvesztették gyermeküket vagy ahol vetélés történt, illetve azokat az egyedülálló nőket sem akik anyák szeretnének lenni.

A gyerektelenség gyakran az egyik legmagányosabb küzdelem amivel egy nő megbírkózhat. Nem egy látható fájdalom. Senki nem tudja, hogy nem lehet gyereked, vagy hogy küszködsz, hacsak el nem mondod nekik. Kevesen (ha egyáltalán vannak olyanok) vannak azok akik ismerik a szíved fájdalmát és a helyzet nehézségét, súlyát. Nincs képernyőre vetítve a világ előtt. A leplezetlen próbák – habár ugyancsak nehezek – könnyebben láthatóak az emberek számára, tudják, hogy szenvedsz és a segítségedre jöhetnek. A gyerektelenséggel nem így van.

 

Néma küzdelem

Személyes tapasztalatom van ezzel a próbával. Sok bátorító szót próbálhatnák elmondani neked, de ez a három mondat volt az ami különleges módon, erőteljesen szólt hozzám:

  1. Ne félj gyászolni.

A meddőség, terméketlenség vagy vetélés útja egy könnyekkel teli út. Az egyik legfontosabb dolog emlékezni arra, hogy miközben ezt az utat járod természetes, hogy siratod ezt a próbát. Rendben van gyászolni egy álmot és elkezdeni megbékélni azzal, hogy egy beteljesítetlen kívánság is Isten szuverenitásának esernyője alatt áll.

Ne félj a könnyektől vagy a fájdalomtól. Könnyebb lehet elnyomni a fájdalmat ahelyett, hogy megengedjük magunknak, hogy érezzünk és sírjunk. Engedd meg magadnak, hogy szomorkodj és sírj Istennek. Sírj az Ő jelenlétében és tusakodj imában.

  1. Tudd, hogy Jézus tudja

A legkellemetlenebbek közé tartozó zsoltárokban Dávid egy lenyűgöző őszinteséggel kiált fel az Úrhoz. Nem volt számára idegen a gyász és a szenvedés. Elvesztette egy gyermekét. Érezte magát elhagyatottnak, gyengének és tehetetlennek. Az ő tollából származik egy része a legnyersebb a szavaknak amelyeket az Igében találhatunk. Mekkora ajándékot adott nekünk Isten azzal, hogy a gyászról és fájdalomról is adott nekünk leírást az Ő szent és csodálatos Szavában!

„Uram, még meddig tart ez? Végképp elfelejtkeztél rólam?” (Zsoltárok 13:2)

„Elfáradtam sóhajtozásomban, egész éjjel áztattam ágyamat, könnyhullatással öntöztem ágyamat. Szemem  a bánattól, elgyengült sok szorongatóm miatt.” (Zsoltárok 13:7-8)

„Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem? Távol van segítséged jajszavamtól. Én Istenem, kiáltok nappal, de nem hallgatsz meg; éjjel is és nincs nyugodalmam.” (Zsoltárok 22:2-3)

Bármennyire ismerte Dávid is a veszteség fájdalmát, a gyászt és a szenvedést, a mennyei Atyánk jobban ismeri a fájdalmunk mélységét mint bárki más. A Megváltónk is a fájdalmak férfia volt, ismerte a szomorúságot és aktívan szimpatizált a fájdalmainkkal. „Közel van az Úr a megtört szívűekhez” (Zsoltárok 34:19). Minden egyéb vigasz elhalványul ezzel a vigasszal szemben amit az Ő szavában találhatunk.

  1. A gyerektelenség nem határoz meg téged

Figyelj! Az identitásodnak semmi köze ahhoz, hogy ki tudsz-e hordani egy gyermeket vagy sem. Sok pár alsóbbrendűnek érzi magát mert a gyerektelenséggel küszködik.

Isten képmására voltál teremtve! A lelked arra volt teremtve, hogy ismerje Istent. Ennek a csodálatos igazságnak az eredménye, hogy minden emberi élet eredendően értékes. Az identitásodat nem az határozza meg, hogy ki tudsz-e hordani egy gyermeket; inkább az kellene meghatározza, hogy mennyire mélyen vagy meggyökerezve Istenben és abban a tudatban, hogy az Övé vagy. Ez a próba ideiglenes, de a te identitásod Istenben örökre szól.

Még ha a méhed örökre üres is marad, a szíved tele lehet. A legsötétebb órákban Istenben legyen bizodalmad és tudd, hogy Ő ismeri a fájdalmadat és megígérte, hogy „nem hagylak el sem el nem távozom tőled”.

 

Forrás: http://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu

Hozzászólások

Hosszú ideje keresem az Istentől jövő vigaszt, gyermektelenségem fájdalmára- kudarcára. Kutattam bátorító, erősítő cikkek után, online tereken, hasonló cipőben járó nők után... Úgy érzem, ebben a remek írásban, rátaláltam és mérhetetlenül hálás vagyok érte! Köszönöm a felemelő mondatokat. Istennek legyen hála érte!

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.