RMBGySz*

Minden, amit az Ebaptifonról tudni kell

 

 FRISSÍTVE - 2020.08.10 - Megújult feltételek a Telekom csoportba

 

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

Augusztus hónap folyamán megújítottuk a szerződésünk a Telekom céggel. Csatolmányba megtaláljátok az új feltételeket. 

Ha kérdés merülne fel az új csomagokkal kapcsolatban, kérlek, keressétek Rajna Ottót.

Rajna Ottó lp.

tel. 0786 597 652

email: tbaptifon [at] gmail.com

 

Üdvözlettel, az Ebaptifon csapat

 

 FRISSÍTVE - 2019.12.18 - Megváltozott roaming felhasználási szabályok

 

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

 

Kedves testvérek, felhasználók!

 

Szeretnénk benneteket tájékoztatni arról, hogy ősszel a Vodafone is életbe léptette a felhasználóira azt a rendeletet amin keresztül mérik, hogy egy SIM kártyát, az országba vagy külföldön használnak inkább.

A szerződés megújításkor felhívtuk a figyelmeteket, hogy az intenzív roaming használat csak akkor engedélyezett ha valaki alkalomadtán használja a bérletét külföldön.

Ez van a felelősségi nyilatkozatba: "a roaming használat csak akkor érvényes, ha életvitel szerűen belföldön használja a bérletet és csak néha külföldön"

Ez azt jelenti, hogy ha valaki inkább külföldön használja a bérletét mert külföldön él vagy nagyon sokat utazik külföldön akkor a Vodafone cég többlet költséget számlázhat a roaming használatért, minden bérlet típusra.

 

A Vodafone cég az alábbi két kritérium együttes megléte esetében fog többlet költséget kiszámlázni a felhasználónak, az intenzív roaming használat esetén:

    1. ha az elmúlt 4 hónapban a felhasználó többet tartózkodott roamingba mint itthon és használta a bérletét

    2. ha az elmúlt 4 hónapban a felhasználó többet használta a bérletét roamingba mint itthon, azaz a juttatások több mint felét roamingba használta el.

 

Ha a fenti két kritérium teljesül a Vodafone az alábbi többlet költséget számlázza ki a felhasználónak:

-  Zona 1 (SEE): 0,032€ / perc, indított hívás

-  Zona 1 (SEE): 0,0085€ / perc, fogadott hívás (ez kevesebb mint egy cent)

-  Zona 1 (SEE): 0,01€ / küldött SMS

-  Zona 1 (SEE): 0,0045€ / MB internetezés (ez kevesebb mint fél cent)

 A Vodafone rendszeresen vizsgálja a teljes flotta roaming vs. itthoni használatát és SMS-ben értesíti azokat a felhasználókat akik a fenti 2. kritériumot elérték.

 

Mi a megoldás erre a helyzetre?

 

Felmerül a kérdés, hogy mi a megoldás abban az esetben ha valaki intenzíven szeretné a bérletét külföldön használni.

Sajnos az a megoldás, hogy szolgáltatót váltsunk az nem oldja meg a problémát mivel minden szolgáltató a fenti szabályok szerint jár el most már.

Mi az alábbi javaslatokra gondoltunk, amivel a fenti helyzetet kezelni lehet:

 

1. léteznek a piacon olyan bérletek amik kifejezetten olyan személyeknek készültek akik sokat tartózkodnak külföldön.

Ezek a bérletek drágábbak és kevesebb juttatás van bennük, de úgy vannak tervezve, hogy számol a szolgáltató azzal, hogy a tulajdonosuk sokat fog külföldre utazni.

Az alábbi paraméterei vannak egy ilyen bérletnek az Orange flottába. Ha valakit érdekelne ilyen bérlet, kérem, jelezze a Baptifon irodának és egyeztetünk.

 

Inline image
 2. Ha valaki pl. Magyarországon él de szüksége van Romániai telefonszámra is, azt lehet tenni, hogy amikor Romániába tartózkodik akkor figyel arra, hogy minimum annyi adatforgalmat, hívást, SMS-t használjon Romániába mint amit Magyarországon használt az elmúlt időszakban. Ezzel a fenti két kritériumot nem fogja elérni és nem fog túlfizetni sem.

 

3. Egy másik megoldás az lehet, ha valaki egy Prepay kártyát vásárol második telefonszámnak, amit 4 hónapig külföldön használ és mielőtt a szolgáltató el kezdené megvizsgálni a 4 utolsó havi külföldi és belföldi használatot, eldobja a Prepay kártyát és vásárol másikat helyette. Így van egy fix, saját telefonszáma, amint mindig elérhető, de a kommunikáció nagy részét egy Prepay kártyáról oldja meg, amit 4 havonta lecserél. A Prepay kártyát vagy Romániába vásárolja meg vagy pedig abba az országba ahol többet tartózkodik utazása alatt.

 

Ha bárkinek kérdése merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, kérem keresse az Ebaptifon irodát.

 

Üdvözlettel, az iroda

 

 FRISSÍTVE - 2019.10.18 - Új fix internet-bérlet a Vodafone-nál

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

A Vodafone-től értesültünk egy újabb termékről, a Vodafone Instant 15-ről. Ez egy fix internet szolgáltatás, ami korlátlan internetezést biztosít. A szerződésben ez áll: „viteze maxime estimate și promovate de până la 150 Mbps download și 50 Mbps upload”. Routert a Vodafone biztosít. A csomagban a felhasználó kap ingyen még egy tabletet is, amellyel 15GB egyszeri internetezési lehetősége van. A tablet választható a következő két modell közül:

1. Vodafone Smart Tab N8 10.1 inch negru

2. Huawei Mediapad T3 8 inch gri metalic

A szerződés időtartama 2 év. Nem kell semmiféle kábelt behúzni az internethez, csak erős 4G jelre van szükség. A csomag ára 15 euró + TVA. Kérlek kérdezzétek meg a csoportokban, hogy van-e olyan akit érdekel ez a termék. Szeptember 30-ig várjuk a válaszotokat.

Üdvözlettel, az iroda

 

 FRISSÍTVE - 2019.09.13 - Ebaptifon iroda szabadság

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

Szeptember 16-23 között Kovács Ágnes, évi szabadságát tölti. A szabadság ideje alatt korlátozott ügyintézés folyik, az iroda csak emailben érhető el. Telefonon keresztüli ügyintézés nem lesz.

Ebben az időszakban a következő ügyintézéseket vállaljuk az Ebaptifon iroda részéről:

  • Ha a számla körül van bonyodalom, esetleg túlszámlázás történt, hiba van a számlában, kérem írjanak az irodának és tisztázzuk az ügyet a Vodafonnal. A hiba a szabadság időszaka után, az új számlán lesz majd korrekciózva!
  • SIM cserét, puk kódot, blokkolást, bérletmódosítást a szabadság ideje alatt is elvégzünk emailes bejelentés alapján. Hétvégén a *228 számon lehet ezen ügyeket intézni.

Ezeket az ügyeket nem intézzük a szabadság ideje alatt:

  • Új bérleteket, portálásokat, telefon rendeléseket nem adunk le a Vodafone felé. Ha valaki ilyen ügyet szeretne intézni, kérjük, küldje el a kérést emailben „új előfizetés” megnevezéssel, és szabadság után lesz feldolgozva a kérelem.

Üdvözlettel, a iroda

 

 FRISSÍTVE - 2019.07.11 - Kártérítés a későn érkezett telefonokért

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

Idén a telefonok kiszállítása nagyon elhúzódott.

Első sorban szeretnénk mindenkitől elnézést kérni a kellemetlenségért. Nem így terveztük, bennünket is mint Baptifon iroda nagyon zavart, hogy ennyire elhúzódott. Rengeteg fejfájást és munkát okozott ez mindenkinek.
Mi volt az oka a késésnek?
- a Vodaone cégnél megváltozott a telefon rendelésének a menete, e miatt sok esetben akadozott a telefon rendelések kiküldése. Nem voltak felkészülve arra, hogy egyből közel 2000 telefon rendelés érkezik be hozzájuk.
Mivel minden felhasználó 50-60 telefonból választhatott, így nem is tudtak előre felkészülni, hogy minden telefonból elégséges telefon legyen raktáron.
Sok minden lehet itt felhozni, a lényeg az, hogy nem működött a telefonok kiküldése ahogy kellett volna, ez biztos.
- A telefon gyártól pont most tavasszal cseréltek le sok telefon modelt. Pl. a Samsung a legtöbb telefon modeljét megújította, eltüntek a J3, J4, A5, A9, J4+ stb modelek és megjelentek helyette az A10, 20 ... A50-es modelek.
E miatt is volt sok kavarodás mert újra kellett választani telefonokat.
Ezért megkerestük a Vodafone céget és azt kértük, hogy adjanak nekünk egy kártérítést a csúszások miatt.
A következő kártérítést fogjuk kapni a telefon rendelések csúszása miatt.
1. egy hónapot elenged a Vodafone a jelenlegi szerződésből, ingyen. Jelenleg március 27ig van velük szerződésünk, amit február 27-re fogunk módosítani a teljes flottára.
2. A következő szerződés megújításkor 3 hónappal korábban el fogjuk kezdeni a telefonok rendelésést és kiszállítását!
Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2020 novemberébe már elkezdjük összegyűjteni a telefonok bekérését. 
Így terveink szerint február 27-re mindenkinél ott lesz már az új telefon.
3. minden olyan felhasználó aki okostelefont rendelt és június elejéig a Vodafone nem küldte el a telefonját a Szövetséghez, egy havi bérletet fog igyen kapni a júliusi számláján mivel nem tudták használni a bérletbe foglalt internetet.
A 2 és 4 eurós bérleteket rendelt felhasználók számára a szerződéses feltételeken felül, késéssel, de leegyeztettük, hogy ezek a bérletek idén is megkapták a hűséginternetből származó adatforgalmat.
A piacon, a Vodafone nem adja oda az olcsóbb bérletekre a hűség internetet, ez egy plusz amit mi kapunk.
4. idén tavasszal a telekommunikációs cégek 6-7%-al felemelték az áraikat. Nagyon sok felhasználót és céget érintett ez az emelés.
Mint láttátok az Ebaptifon flottára a juttatások száma egy adott árú bérleten belül nőt, sikerült elérni, hogy bennünket ne érintsen ez az áremelés.
Reméljük ezek a pontok valamennyire kártérítenek benneteket a késések miatt.
Levontuk a tanulságokat a telefonok kiküldéséből, jövőre jobban fogunk tervezni!
Köszönjük még egyszer a türelmeteket!
A Baptifon iroda 

 

 FRISSÍTVE - 2019.04.04 - Hogy állunk az új szerződés életbe léptetésével?

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

Alább látjátok, hogy hol állunk az új szerződés életbe léptetésével:

- minden kívánt telefonszám át lett migrálva Prepay kártyára. Ha valaki gondot észlel kérem jelezze a Baptifon irodának

- a következő napokba a lezárásra megjelölt telefonszámokat le fogja zárni a Vodafone

- holnapi nap a csoportvezetők megkapják a táblázatokat azokkal akik a Vodafone flottába maradnak, ezt a táblázatot kell kitölteni és visszaüldeni az Ebaptifon irodának.

Fontos, hogy a telefonok kiküldését csak akkor fogjuk elkezdeni ha egy adott csoportból mindenki aláírta és visszaküldte az Ebaptifon irodának a felelősségi nyilatkozatot

- a mai nap frissült a telefon árlista is. Megjelent benne egy pár új Redmi telefon, más model pedig eltünt.

Fontos, nem tudjuk garantálni azt, hogy az árlista hetekig nem változik. A mobiltelefon gyártók újabb és újabb modeleket dobnak piacra, a régebbieket pedig lecserélik. Ezt nem tudjuk irányítani.

- Az Orange és a Telekom flottába tartó előfizetések is haladnak.

Üdvözlettel, az Ebaptifon csapat

 

 FRISSÍTVE - 2019.02.28 - Indul az ÚJ Vodafone szerződés

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

A mai nappal elindítjuk a 2019-es Ebaptifon Vodafone szerződés megújítást.

Feltöltöttük az új feltételeket valamint csatoltunk egy leírást a változásokról, ütemtervről. Kérjük ezt a dokumentumot figyelmesel elolvasni mert van benne pár fontos részlet.

Csatoltunk egy új árlistát is a bérletekhez.

Ha kérdésetek lenne, kérjük írjatok az Ebaptifon irodának vagy írjatok itt a fórumon.

Üdvözlettel, az Ebaptifon csapat


 FRISSÍTVE: 2017.01.09 - Miért nem opció a DIGI?

Kedves csoportvezetők és felhasználók!

Az újévbe átlépve szeretnélek tájékoztatni benneteket a várható Ebaptifon fejleményekről és megválaszolni egy két kérdést is, mégpedig azt, hogy miért nem opció a Digi Mobil hálózat az Ebaptifon felhasználóknak 2.0?
 
Kedves testvérek, két évvel ezelőtt írtunk hasonló témájú tájékoztatást a DIGI hálózattal kapcsolatosan. Akkor mégis többen elmentek és, szembesülve a valósággal, visszatértek a csoportunkba, ám volt akinek erre nem volt lehetősége. Elismerjük, hogy a Digi jól működhet azon személyeknek, akik fõleg csak városi környezetben használják a telefonjukat, illetve megfelel másod-telefonnak is. Az elmúlt időben az erőltetett Digi-reklám ellenére a hálózatukba átlépő felhasználók száma csökkent az ANCOM* legfrissebb kimutatása szerint.
 
Hadd említsünk meg néhány érvet, hogy miért nem opció a Digi Mobil hálózat az Ebaptifon felhasználóknak?

  1. A Digi egy atipikus (különleges) 4G hálózatot használ, amit a legtöbb telefonkészülék nem támogat! A cég fõleg olcsó és gyenge minőségű kínai telefonokat kínál, amikkel nagyon sok baj van. Ilyet mi nem szeretnénk!
  2. A sok panaszt valakinek kezelni kellene, de az ügyfélszolgálatuk nagyon gyenge, és sok kívánni valót hagy maga után. Rengeteg tapasztalat rá a bizonyíték.
  3. Az ANCOM statisztikája szerint a Digié a leggyengébb országos lefedettség a szolgáltatók közül. Problémás a hálózati lefedettség még a nagyvárosokban is épületek között stb., de a külvárosi részektõl kezdve egyre romlik a jel, amíg meg nem szűnik.
  4. Nekünk, mint csoportnak nem adnak jó árat, mert ők az összekapcsolt üzleti ajánlatokat részesítik előnyben: kábel tv, fix internet, fix telefon. Sok helyen nem ők adják ezeket a szolgáltatásokat, így felén összességében nem érvényesek.

 Az Ebaptifon csapata számára nagyon fontos, hogy egy mindenki számára megfelelõ minőségű és árú szolgáltatást nyújtson. Ennek érdekében az elkövetkezõ tárgyalásoknál a következõ dolgokra fogunk összpontosítani:

  • olcsó de kielégítő bérletek és telefonok (mint eddig)
  • nagy mennyiségű mobil internet (5Gb), és korlátlan romániai telefon és sms-forgalom
  • nagyobb mennyiségű EU-s mobilperc és korlátlan romániai telefon és sms-forgalom

 
Szeretnénk, lehetőséget adni az új szerződéskötéskor arra is, hogy ha valaki nem szeretne telefonkészüléket vásárolni, akkor olcsóbban kaphassa meg a kiválasztott bérletet.

Üdvözlettel, a Baptifon csapata

Fórum

Mikorra várható a májusi és a júniusi számla?

0735500894

Erre a számra rendelt telefonszám a Szövetségnél van már. Vagy akár már a csoportfelelősnél.
Kérlek keresd a csoportvezetődet és ha nincs ott a telefon akkor keressétek Bernáth Bálintot, 0735.500.007

Szeretnek erdeklodni 2 telefon irant : a 0730924215 es a 0734400195 telefonszamokra voltak rendelve. Eleg sok ido telt el, szeretnenk tudni mikor kapjuk meg.
Koszonom

Mindkét számra rendelt telefon a Szövetségnél van már. Vagy akár már a csoportfelelősnél. Kérlek keresd a csoportvezetődet és ha nincs ott a telefon akkor keressétek Bernáth Bálintot, 0735.500.007

mikor erkeznek a teelefonok?marc 27 etol zarult a szamla es van aki a jobb telefon miatt altott nagyobb berletre.. majus kozepere lett legkesobb mondva de ebbol meg semmi nincs junius elejen

Szia, melyik telefonszámra rendelt telefon után érdeklődsz? Megírod kérlek a telefonszámot?

Nem tudom, más csoportok hogy állnak. Itt van június közepe, az én csoportomból még mindig nem jött meg egy telefon a 7-ből.

Érdeklődni szeretnék hogy a Xaomi telefonok lesznek e még egyáltalán, vagy rendeljek mást, vagy lesz e még egyáltalán telefon?

Szia, melyik telefonszámra rendelt telefonnal kapcsolatba érdeklődsz? Megírod a telefonszámot?

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.