Egy viszony megállítása mielőtt elkezdődik

Van aki egyszer, van aki többször tanúja volt annak a pusztításnak amit a hűtlenség tud végezni egy házasságban. Mindannyian láthattunk olyan házasságokat, amelyek majdnem tönkrementek és olyanokat amelyek tönkre is mentek egy hűtlen férj vagy feleség miatt.

A viszonyok nem szexszel kezdődnek. Ágyba kerülni egy férfival, aki nem a férjed vagy egy nővel, aki nem a feleséged az csak egy lépés a sok közül, a rossz döntések sorozatából  az egyik.

A múlt héten Denny Burk és én egy konferencián a szexről beszéltünk. Denny egy tartalmas üzenetet adott át arról, hogy milyen áldás a szexuális együttlét egy házasságban és mennyire fontos is. Beszéde közben szóba hozta egyik kedvenc prédikátorát, Tommy Nelsont, aki 6 olyan dologról beszél ami „előresegíti” az embereket abban, hogy házasságtörést kövessenek el. Érdemes elgondolkozni ezeken. (Megjegyzés: mindezeket férfi szemszögből írom, de ugyanúgy nőknek is szól.)

  1. Kihagyás

Egy viszony nem akkor kezdődik el, mikor szexuális élményekben van részed egy olyan személlyel, aki nem a házastársad. Egy viszony sokkal azelőtt kezdődik, mégpedig mikor kihagyod az intimitást a házasságodból. Ez nem csak a szexualitásról szól, hanem arról az intimitásról ami a kettesben töltött időt, a négyszemközti hosszú beszélgetéseket és a szeretet kifejezését jelenti. Ahelyett, hogy küzdj a feleségedért, megkeményedsz és öntelt leszel. Az öröm elmúlik és az elégedetlenség növekedik.

  1. Találkozás

Miután az intimitást rendszeresen és folyamatosan kihagyod a házasságodból, elkerülhetetlenül találkozol valakivel akit vonzónak találsz. Lehet kinézetre vonzó, lehet a személyisége vonzó, lehet vonzónak látod mert látszólag meg tudja adni azt, amit a feleséged nem. Mindegy miért és hogy, de lesz valami benne ami magához fog vonzani és megígéri, hogy olyan dolgokat ad neked amelyeket a házasságodban nem kapsz meg.

  1. Tetszés

Miután mindez megtörténik, hamarosan azon kapod magad, hogy tetszik ennek a nőnek a jelenléte, a kapcsolatod vele. Ez a tetszésed pedig megengedi ennek a nőnek, hogy az érzelmeidhez közel kerüljön, egy olyan helyre ami igazából csak a feleségedé lehetne. Ezen a ponton egy bölcs férfi azonnal észreveszi a veszélyt és kilép. De mivel jó érzés, és élvezik, sajnos túl sok férfi nem hozza meg a bölcs döntést.

  1. Megsokasítás

Ha nem teszel valamit a tetszés és az élvezet ellen, akkor hamarosan elkezded megsokasítani az alkalmakat amikor vele lehetsz. Habozol továbbmenni olyan helyről ahol tudod, hogy valószínűleg ő is ott lesz. Sietni fogsz azokra a helyekre ahol valószínű, hogy útjaitok kereszteződnek. Az ebédszünetedet az övéhez igazítod. Lehetőségeket fogsz létrehozni arra, hogy telefonon, Facebookon vagy SMS-be beszélhessetek.

  1. Kifejezés

Ez a fejlődő kapcsolat elkerülhetetlenül egy olyan erős és üdítő intimitást hoz létre, hogy muszáj megtudnod ő ugyanúgy érez-e mint te. Kifejezed az érzéseidet. Nem fogsz egyből belevágni a közepébe és mindent kimondani az érzéseidről – túl okos vagy ahhoz, úgyhogy finoman közelíted meg. Kicsit teszteled, mi a helyzet. „Nagyon szeretek veled lenni.” Ő azt fogja válaszolni: „Én is szeretek veled lenni”. „Bárcsak úgy tudnák beszélgetni a feleségemmel, mint ahogyan veled.” Ő azt fogja válaszolni: „Bárcsak én is úgy tudnák beszélgetni a férjemmel, mint ahogyan veled”. Aztán tovább lépsz és azt mondod: „Bárcsak a feleségem olyan lenne mint te”, ő pedig azt válaszolja: „Bárcsak a férjem olyan lenne mint te”. Ezen a ponton megvagy. Kész, benne vagy. Tommy Nelson azt mondja: „Hidat építettél Fantáziaországba” és most már biztos, hogy átmész rajta. Az emocionális kapcsolat már megvan és most már eljött az a pillanat ahol normális azt az érzelmi kapcsolatot fizikailag is kifejezni.

  1. Megtapasztalás

Nem maradt más, mint megtapasztalni a fizikai kapcsolatot is. Aztán mindketten az ágyban vagytok úgy mint házasságtörők, egy igazi viszonyba bonyolódva.

John Owen meglátása nagyon fontos marad: a bűn mindig a legmesszebb céloz. A legkisebb bűn is egy lépés a legnagyobb bűn fele. Az a döntés, hogy elhanyagolod a feleségedet, hogy feladod a házasságodban az intimitást, ezek voltak az első apró lépések amelyek a házasságod tönkremenéséhez vezettek.

John Owen szavaival fejezném be, aki a Zsidók 3:12-13 fényében szól: „Vigyázzatok, mondja Ő, mindent felhasználva, gondolkozzatok el kísértéseiteken, legyetek éberek; a bűn egy csaló, megkeményíti a szívünket hogy ne féljük Istent. Az itt említett megkeményedés a legrosszabb dolog. A bűn arra terelget minket és minden szexuális vágy is közelebb visz minket ahhoz az állapothoz.”

 

Forrás: https://www.challies.com/christian-living/stopping-an-affair-before-it-b...
Magyar eredeti:  http://krisztusbanmaradni-korralhaladni.blog.hu/2017/09/08/egy_viszony_m...