A Kolozsvári Missziókerületi évzáró konferenciája

Magyarlóna, 2020. november 28.
 
Isten kegyelméből megtarthattuk szokásos év végi kerületi közgyűlésünket és láthatóan mindenki örült annak, hogy a járvány okozta szabályozások közepette is végre szemtől szembe láthattuk egymás arcát, már amit nem takart el a kötelezően viselt szájmaszk. A magyarlónai imaházba 10 órára érkeztek a gyülekezetek küldöttei. Imabuzdítással Kelemen Sándor besztercei lelkipásztor szolgált a Jn 5:3 alapján. Rajna Ottó, tordai lelkipásztor, a missziókerület elnöke köszöntötte a testvériséget a Zsid 13:8 szavaival, aminek alapján kitért arra, hogy a mögöttünk lévő év sok nem várt változást okozott mindnyájunk életében: a társadalomban, az oktatásban, a munkahelyeken, sőt a gyülekezeti életben is, és nem feltétlenül tudtuk ezeket a változásokat örömmel fogadni, de van egy jó hír, az, hogy Jézus Krisztus tegnap és ma és örökre ugyanaz! 

A javasolt napirend elfogadása után Rajna testvér tartott elnöki beszámolót a missziókerületet érintő eseményekkel kapcsolatban. A rendszeres lelkipásztori gyűléseket megtartottuk, igaz, ezek egy része virtuálisan történt. A közös hálaadó ünnepi alkalom helyett egy szombati, lónai alkalmat tartottunk a gyülekezetekből érkező családokkal a szabadban, amit áhítattal, igeszolgálattal és közös bográcsozással igyekeztünk különlegessé tenni. A február végén megtartott kiskapusi kerületi női csendesnap is említésre került, illetve, hogy ugyancsak Kiskapuson idén volt 125 éves a gyülekezet.
A beszámoló után Szász Imre testvér tájékoztatott a szövetség gazdasági ügyeiről, tervekről, kihívásokról. Ezt követően igei tanítás hangzott el Budai Lajos, szövetségünk missziói alelnöke részéről a „Missziós kezdeményezések a kívülállók felé a járvány idején” témakörben. A jóízű, gyakorlatiasan felvázolt igei igazságok megérintették a hallgatók szívét, ezt bizonyították a szívből feltörő imádságok az előadás végén. Rajna Ottó testvér zárszavai és áldáskívánása után Ferenczi Lajos ügyintéző lelkipásztor, házigazda az 1Kor 1:4-9 igéivel és imádságával bocsátotta útra a távozó testvériséget!
Ezúton is köszönjük az alkalomnak otthont adó magyarlónai testvérek áldozatos szeretetét!

Oláh Lajos, missziókerületi titkár