RMBGySz*

Amikor a kövek kiáltottak

„A fél világ könnyes szemmel nézte, amikor április 15-én este szinte minden csatornán bejelentették, hogy ég a párizsi Notre-Dame. A 157 évig épített, 69 méter magas gótikus katedrális több, mint egy templom, egy szimbólum. Bár újszövetségi hívőként vallom, hogy Isten nem kőből épített házakban lakik, hanem az emberi szív a Szentlélek temploma, mégis ez az épület nagyságával és szépségével hirdette Krisztus evangéliumát. Hány ember gondolkodott el élete értelméről, lelke üdvösségéről az elmúlt több mint nyolcszázötven év során ezen épület falai között? Hány fiatal mondta ki a boldogító igent ebben a székesegyházban?¨

A párizsi Notre-Dame székesegyházban kiütött tűzről Merényi Zoltán értekezik. A teljes cikk itt olvasható: http://merenyizoltan.hu/index.php/hitelet/403-amikor-a-kovek-kialtottak.

Hozzászólások

En ugy latom itt a nagy babilon dölt le., újfent. Szerintem ezek a kövek beszélnek..., hogy az ember fel kell hogy tegye a kérdést, hogy akkor most mivan.? Miben , Kiben hiszek.

Én se tudok eggyetérteni a cikkel., Nagyon sok hamis Istenkép tud felállni az embereknen.. mindenben hisznek amit e-köré épített az ember., az egyházak ... Hisznek az anyaszentegyháznak, Máriában, Valamiféle jó elkölcsnek tartják az egyházat aminek jó névlegesen része lenni., ott mondani ki a boldogító igent., Minap tapasztaltam is , hogy beszélek egy idősebb emberrel azt mondja .., de jó hogy én Is hívő vagyok ő is az a Katólikusoknál ., annyira jókat mond a pap nagyon jó ember ., meg hát mesélte ., hogy milyen fontos a szentelhez való imátság ., (Máriázás) ., meg sok hasonló dolgokat mondott örömmel. Meg hogy jobb lessz az élete tőle az embernek., meg az erkölcse ha hívő. Kérdeztem tőle, hogy és az örökéletről mit gondol? Mondta hát az nem biztos hogy lessz nemtudhatjuk.. de mondom Jézus ezeket kijelentette ., hogy igen . Mondta hogy Jézus biztos létezett de hát kitudja milessz., lessz e tulvilági élet. Nemtudhatjuk. Mondtam de ha Jézusban hisz akkor azt nem hiszi el amit mondott., hogy lessz ? Itt már kezdett nyugtalan lenni hogy ne eröltessem rá a hitet... mindenki ugy hisz ahogy jónak látja ., finomaj mondtam neki barátjaként, hogy Béküljön meg az Istennel, Jézussal mert ő bocsájthatja meg a bünöket. (“Nem a Pap.^) s láttam nagyon feszült lett mert ő nem ebben hisz, hitt idáig. Itt sajnos ugy éreztem abba kell hagynom. Sőt ő zárta rövidre a beszélgetést. Úgyvélem nem mindegy miben vagy Kiben hisz az ember. Nem kell ahoz egy nagy temlomot látni hogy felismerje az ember az Istent, hisz írva van : Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, azok ellen, akik gonoszságukkal feltartóztatják az igazságot. 19Mert ami megismerhető az Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.