RMBGySz*

COV-19 KÖZLEMÉNY - A GYÜLEKEZETEK FIGYELMÉBE! | Frissítve: 03.18, 11.30

 A ROMÁNIAI MAGYAR BAPTISTA GYÜLEKEZETEK FIGYELMÉBE!

FONTOS KÖZLEMÉNY!

Kedves testvérek,

Békességünk bőséges legyen!

Amint az valószínű már mindenki számára ismeretes, a kormány március 17-én törvényerőre emelte, hogy a zárt térben lebonyolított rendezvények legyenek felfüggesztve, beleértve a vallásos alkalmakat is. (http://www.dsu.mai.gov.ro/informare-17-martie-2020/).

Következésképp, szeretettel felkérünk mindenkit, hogy lehetőségeik és képességeik szerint alkalmazkodjanak az aktuális rendelkezésekhez.

Ennek fényében eltanácsoljuk a testvéreket a családközi bibliaórák tartásától is, mivel még azok sem jelentenek áthidaló megoldást a koronavírus elkerülésére. A probléma ugyanis az, hogy a vírust egyformán elkaphatjuk vagy továbbadhatjuk a házi istentiszteleteken is. A baj elkerülése ellen tehát a leghatásosabb módszer a találkozások és rendezvények családi szintre történő leszűkítése. Ez azt jelenti, hogy a családtagok lehetőleg ne találkozzanak más személyekkel a lakáson kívül, hanem maradjanak a lakáson belül. Amennyiben mégis ki kell mennünk, igyekezzünk megfelelő távolságot tartani az emberektől (legalább 1 m), és óvakodjunk a testi érintkezéstől.

Kérünk szeretettel továbbá mindenkit, hogy gondosan tájékozódjon az aktuális törvények felől, hogy újabb fejlemények esetén naprakész módon tudjon alkalmazkodni a különböző változásokhoz. Arra nézve is kérjük a testvérek segítségét, hogy szóljanak mindazoknak, akik talán nem használnak internetet vagy kevésbé vannak informálva az aktuális intézkedések felől. Minden segítséget előre is köszönünk.

Mindenképpen javasoljuk a digitális eszközök használatát az evangélium terjesztésére és a Krisztus nyájának pásztorlására. Ragadjunk meg minden eszközt, amit lehet, hogy elérjük az embereket és hirdessük az evangéliumot.

“De az Istennek beszéde nincs bilincsbe zárva!” (2Timóteus 2,9).

 

Testvéri szeretettel az Úr Jézusban,

A Szövetség elnökségének képviseletében,

Borzási Pál főtitkár