RMBGySz*

Felhívás a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére

Amint ismert a testvérek előtt, december 29-én súlyos földrengés rázta meg Horvátországot, ami több utórengéssel járt egészen január 6-ig. Városok kerültek veszélybe és egyes belvárosok lakosait ki kellett lakoltatni a lakások súlyos károsodása miatt. Ami a baptista hittestvéreink állapotát illeti, több baptista család került az utcára, mivel a házuk vagy összedőlt, vagy nagyon megrongálódott és ezért vált lakhatatlanná. Imaházak is vannak, amelyek tönkrementek vagy használhatatlanná váltak.

Ennek fényében azzal a kezdeményezéssel jövünk a Szövetséghez tartozó gyülekezetekhez, hogy más európai baptista tagszövetségekhez hasonlóan szervezzünk mi is gyűjtést a horvátországi baptista földrengéskárosultak számára. Kérjük szeretettel azokat a gyülekezeteket, akik e kezdeményezést magukévá teszik és készek támogatni a horvátországi testvéreket, hogy a gyűjtést tartsák meg a februári hónap folyamán vagy március elején. Az összegyűlt pénzbeli adományt pedig küldjék el a Szövetség bankszámlájára legkésőbb március 15-ig, világosan feltüntetve, hogy az a horvátországi földrengéskárosultak számára való céladomány (pl. pentru cei afectați de seism/cutremur din Croația).

Azokat a pásztorokat, akik ügyintézőként szolgálnak más gyülekezetekben, szintén kérjük szeretettel, hogy osszák meg e felhívást az illető gyülekezetekkel.

„Tudtotokra adjuk pedig, atyámfiai, Istennek azt a kegyelmét, amelyet Macedónia gyülekezeteivel közlött, hogy a nyomorúság sok próbái közt is bőséges az ő örömük és igen nagy szegénységük jószívűségük gazdagságává növekedett. Mert, bizonyság vagyok rá, erejük szerint, sőt erejük felett is adakoznak.” 2Korinthus 8,1-3.

 

Testvéri szeretettel az Úr Jézusban,

a Szövetség elnöksége nevében, Borzási Pál főtitkár

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.