MABAVIT-információk

Kedves lelkipásztorok, gyülekezetek és testvérek!

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme új jött létre" - (2Kor 5:17)

VALAMI ÚJ SZÜETETT! Ezzel a főgondolattal kerül megszervezésre a Magyar Baptisták 4. Világtalálkozója ebben az évben, augusztus 4-6 között Debrecenben. A találkozó főszervezője a Magyarországi Baptista Egyház, amelyhez mi, Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetsége is társulunk lehetőségünkhöz mérten. Felelősségünknek tekintjük, hogy minél többen részt vegyünk az erdélyi magyar baptista gyülekezetekből, hiszen ritkán adódik ilyen lehetőség arra, hogy magyarországi, észak-amerikai, kárpátaljai, vajdasági, felvidéki magyar baptista testvéreinkkel együtt keressük az Urat. A következőkben szeretnénk néhány fontos információt megosztani a testvérekkel.

Kedvezményes áron vehetnek részt a találkozón azok, akik 2017. május 31-ig regisztrálnak a MABAVIT-ra, és szállást is igényelnek. „A" kategórisás szállás esetén így 3000 ft-ot, „B" kategóriás szállás esetén 2000 forintot takaríthatnak meg személyenként a korai regisztrállók. 2017. június 1-től csak normál árakon van lehetőség a jelentkezésre a regisztrációs időszak végéig, 2017. június 30-ig. Tehát a regisztráció során, amelyet a www.mabavit.hu honlapon lehet megtenni „A" és „B" kategóriájú szállások közül lehet választani, illetve lehetőség lesz regisztráció+étkezés (szállás nélkül), valamint csak regisztráció igénylésére (szállás és étkezés nélkül).

Étkezés. Az étkezés kétszeri reggelit (szombat, vasárnap), kétszeri ebédet (szombat és vasárnap) és kétszeri vacsorát (péntek és szombat) tartalmaz. Az étkezési csomag megbontására nincs lehetőség.

Érkezés és bejelentkezés. Az érkezéskor a Debreceni Főnix csarnok főbejárata előtti részen a regisztrációspultnál kell bejelentkezni, itt vehetők át a részvétellel és a szállással kapcsolatos anyagok, étkezési jegyek, programfüzet és belépő.

Részvételi díjak. Május 31-ig történő jelentkezés esetén a szállást kérő regisztrálók kedvezményes áron vehetnek részt a MABAVIT-on. 2017. június 1-től normál árakon lehet regisztrálni a regisztrációs időszak végéig, 2017. június 30-ig.

Kedvezményes árak szállással (2017. május 31-ig)
18 évnél idősebb „A" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)    16.900 Ft
18 évnél fiatalabb „A" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)   16.100 Ft
18 évnél idősebb „B" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)    12.900 Ft
18 évnél fiatalabb „B" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)   16.100 Ft

Normál árak szállással (2017. június 1-től)
18 évnél idősebb „A" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)    19.900 Ft
18 évnél fiatalabb „A" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)   16.100 Ft
18 évnél idősebb „B" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)    14.900 Ft
18 évnél fiatalabb „B" kategóriás szállás (2 éjszaka+étkezés+ifa)   14.100 Ft

A szálláscsomag megbontására nincs lehetőség.

Regisztráció szállás nélkül
Két éves kor felett, életkortól függetlenül (regisztráció+étkezés) 7900 Ft.

Csak regisztráció (szállás és étkezés nélkül)
Két éves kor felett, életkortól függetlenül (szállás és étkezés nélkül) 3000 Ft.

Egy elkülönített bankszámlát nyitott a Magyar Baptista Egyház, erre várják a regisztrációs díjak befizetését. Ennek a számlának megadták a nemzetközi változatát is, ami elérhetővé teszi, hogy banki átutalással lehessen eljuttatni az összeget, ez egy forintos számla. Van egy másik fizetési opció is a külföldön élőknek, a PayPal. Ehhez az MBE nyitott egy e-mail címet, ami számlaszámként működik (fizetes [at] baptist.hu). Lehetőség van a valutanem kiválasztására. A PayPal használati költsége a küldő oldalán jelenik meg, ez 3,4% + 90Ft. Ez alacsonyabb mint egy hagyományos banki átutalás esetén. Közlemény rovat is van a PayPal rendszerben.

A regisztráció menetéről többet a www.mabavit.hu honlapon lehet olvasni!

SZERETNÉNK KIEMELNI A KÖVETKEZŐT: Aki nem regisztrál be időben az, nem vehet részt a találkozón. A szombat esti evangélizációs alkalomra megnyitják az ajtót mindenki számára a helyszínen, de a többi alkalomra csak azok mehetnek be a csarnokba, akik június 30-ig regisztrálnak.

A részletes programtervezet későbbiekben kerül fel a www.mabavit.hu honlapra. Örömmel számolhatunk be arról, hogy az erdélyi baptista gyülekezetek is kivehetik a részüket az ottani istentiszteleti szolgálatokból a közös énekkar és fúvós zenekar szolgálata által. Ennek fő szervezői részünkről Székely András testvér Nagyváradról, és Dimény Sándor testvér, Krasznáról. Ennek érdekében kérjük először is a kórustagokat, hogy jelezzék a helyi karvezetőknek részvételi szándékukat. Fontos, hogy időben jelentkezzenek, mert korlátozott a kórus létszáma. Lesznek majd regionális kóruspróbák, amikről időben tájékoztatunk mindenkit. Tehát a kapcsolattartó személy a kórustagok felkészítésével kapcsolatban: szekely.andras [at] yahoo.comHasonlóképpen a fúvószenekarok tagjai és karmesterei közül, akik részt tudnak venni a MABAVIT találkozón, és készek az összevont zenekarban szolgálni vegyék fel minél hamarabb a kapcsolatot Dimény Sándor testvérrel, hagy a részleteket megbeszéljék a következő elérhetőségek által: Dimény Sándor: dimeny.sandor [at] yahoo.com vagy 0731-140942 telefonszámon keresztül.

Reménységgel és imádkozó szívvel tekintünk a 4. MABAVIT találkozó alkalma elé, kívánva, hogy Urunk gazdag áldása és kegyelme legyen a szervezkedésen és mindazokon, akik részt vesznek!

 

János Csaba,
kommunikációs alelnök