Határmenti nők találkozója

Nagy szeretettel, friss kávé illatával, lelkes énekléssel fogadtak a biharszentjánosi  testvérnők, az immár hagyományossá vált „Határmenti nők konferenciájára” 2017. április 2-án. Az alkalom témája: „Kapcsolatépítés az ellentétek ellenére”, a testvéri találkozás és közösség sok testvérnőt vonzott a helyi kultúrházba, ahol minden hely megtelt.

Az alkalom Papp Dezső helyi lelkipásztor testvér imájával és kedves felesége Margitka meleg, köszöntő szavaival kezdődött, aki a Lk 10:38, 39, 42 alapján mondta el, mekkora lehetőség ez az alkalom arra, hogy Jézus lábainál telepedjünk le, és rá figyeljünk, úgy ahogy Mária is tette. Albert Sárika imára buzdító szavaiban elmondta, hogy nem vagyunk egyformák, mégis együtt kell Őt szolgáljuk azzal amit kaptunk, vagy amink épp van, mint a női tanítványok a Lk 8:1-3 alapján. 

Előadónk dr. Balla Annamária keresztyén pszichológus elmondta, hogy nem kell azonosaknak lennünk ahhoz, hogy jó kapcsolatunk legyen, mert a konfliktusaink nem a különbözőségeinkből erednek, hanem abból hogy nem egyformán gondolkodunk. Aláhúzta, hogy nagyon fontos egy konfliktushelyzetben a kimondott szó, mert a szavak érzelmileg érintenek minket, beégnek az agyunkba és sokáig nem felejtjük el őket. Figyelmeztetett arra is, hogy nagyon sokszor azért is szenvedünk el támadásokat, mert képviselünk Valakit és ezeket a csatákat csak imával és böjttel lehet megnyerni. Előadónk hangsúlyozta, hogy a másik embert nem letámadni vagy elkerülni kell,  hanem együtt haladni vele, amint Isten igéje mondja: „amennyiben rajtatok áll, minden emberrel békességben éljetek”!

A csoportbeszélgetésen három esettanulmány segítségével próbáltunk „tanácsot” adni bajba jutott nőknek. A beszélgetések, jó tanácsok és személyes bizonyságtételek után, és nem utolsósorban Isten igéje alapján, megfogalmazódtak a tennivalóink. Konfliktushelyzetben: ne üss vissza, adj, szeress!

Papp Erzsike a bihari missziókerület női vezetője szeretettel hívta a testvérnőket a hargitai csendesnapokra, és beszámolt az adományok felhasználásáról a nők között végzett szolgálatban.

Útravalóként Kiss Judit elmondta hogy feladatunk a hídépítés embertársaink között, munkálkodnunk kell a jó kapcsolatokért, és törekednünk kell helyes és szoros kapcsolatra Istennel: „Közeledjetek az Istenhez és közeledni fog hozzátok”. Jó volt együtt lenni, imádkozni, énekelni, tanulni ezen a szép tavaszi délutánon. Köszönjük a biharszentjánosi testvérnők szeretetét, áldozatát és várjuk a következő találkozást!

Albert Sárika