RMBGySz*

„Jobb ezüstnél, aranynál...”

„Jó-(l)-indul-a-Tininap!” címmel és a következő mottóval tininapnak adott helyet idén is a Hargita Keresztyén Tábor május 11-én: „A jóindulat jobb az ezüstnél és az aranynál” (Péld 22:1b).

Örültünk az érdeklődésnek, összesen mintegy 64-en gyűltünk össze erre az eseményre, tinik és felnőttek egyaránt. Szervezőkként, amellett, hogy színes programmal kívánunk szolgálni a tinik felé, akiket nagyon szeretünk, szívünk legfőbb vágya az, hogy egy ilyen esemény alkalmával Isten megszólíthassa őket, és egy életre szóló élmény maradhasson számukra az Úr Jézussal való találkozás. Ennek érdekében a lányoknak (Veres Ildikó) és a fiúknak (Kelemen J. Sándor) külön csoportbeszélgetés alkalmával igyekeztünk azt átadni, hogy miként kell helyesen kezelni érzelmeinket, és hogy Isten hogyan gondolkodik erről. Az igei üzenetet Mezei Ödön székelyudvar- helyi lelkipásztor hozta a gazdag ifjú történetéből, a tevéről és a tű fokáról, érdekes szemléltetőkkel példázva, hogy ami az embernek lehetetlen (=a Mennyországba bejutni), az Istennek lehetséges (Jézus Krisztus áldozata által). A nap során lehetőség volt ügyességi vetélkedőkön részt venni, kézimunkázni, szabadon beszélgetni, sportolni, énekelni a székelyudvarhelyi tinikből álló zenei csapat és Lisztes Tibor vezetésével, és megtekinteni a Homoródszentmártoni Királylányok csapatának ugróköteles bemutatóját Mostis Kinga vezetésével. Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak, hogy mindezt lehetővé tette számunkra! Köszönjük nektek is, tanító társaink, hogy áldozatkészen részt vállaltatok a szervezési, lebonyolítási munkákból! Köszönjük az anyagi támogatást is gyülekezeteknek, magánszemélyeknek. Mindenért Istené a dicsőség!

Megkérdeztem néhány tinit is, akik inkább névtelenek kívántak maradni, a Tininapról:

Voltál-e már székelyföldi tininapon ezelőtt?

T: Igen tavaly, és az is nagyon tetszett, ahogy az idén is.
I: Nem, még nem voltam.
S: Voltam már székelyföldi tininapon, a tavaly, és nagyon élveztem, mert olyanok voltak a csapatomban, akiket szerettem volna, így együtt tudtunk működni, ezért mi értük el a legtöbb pontot.

Miért döntöttél úgy, hogy eljössz?
S: Azért, mert a tavalyi is nagyon tetszett, és a barátnőim is jöttek.
I: Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Csábítottak a programok, és a hely is.
T: Azért döntöttem úgy, hogy elmegyek, mert egy ilyen eseményen mindig nagyon sok mindet lehet tanulni, leszűrni a dolgokból, és még a kérdéseinkre választ kapunk a történet által. Meg még új emberekkel is megismerkedünk, és újabb barátokat szerzünk.

Tetszett-e a program? Miért?
T: Igen tetszett a program, a játékok, meg nagyon jó volt a történet a gazdag fiúról.
S: Nagyon tetszett a program, mert sok szabadidő volt, meg a játékok is érdekesek voltak. Igaz, idén nem teljesítettünk jól, de azért ez nem rontotta el a napunkat.
I: Tetszett a program. Érdekes, hasznos és tanító jellegűek voltak a tevékenységek…

Mi az, amit megjegyeztél a csoportbeszélgetésből, az igei üzenetből?
S: A csoportbeszélgetésen a különböző hangulatainkról, a viselkedésünkről beszélgettünk, és arról, hogy mikor milyen helyzetben, milyen magatartásunk kell legyen.
I: Attól, hogy valaki gazdag, mindene megvan, attól a lelke üres lehet és szegény. Isten szemében mindenki egyforma, és nem a földi javak szerint lesz jó, hanem attól, amit a szívében érez.
T: A gazdag fiú történetéből azt jegyeztem meg, hogy akármennyire gazdag is lehetsz, hiába a sok minden, mert a mennybe nem azért kerülsz be. Hanem úgy, hogyha az Úr útján jársz, és ha szolgálod és dicséred Őt.

 

Kelemen Napsugár

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.