Presbiter-avatás Ágyán

Ez év június 30-án újra láthattuk, hogyan visel gondot az Úr az Övéiről. Hálaadással gyűltünk össze azért, hogy kérjük Isten áldását Fodor Barnabás testvérre és szolgálatára, akit az ágyai körzetben – Feketegyarmaton, Erdőhegyen, Zerinden és Tamásdán – avattunk presbiterré.

Az ünnepi alkalom imaáhítattal kezdődött. Dr. Sallai Jakab és Papp Dezső lelkipásztor testvérek buzdítottak az 1Thessz 5:12-13 és az ApCsel 13:1-3 alapján, hogy imádkozzunk tiszteletteljes lelkületért, megbecsülve egymást, felismerve és elismerve az Úr szolgáját és szolgálatát.

Simon András az arad-belvárosi gyülekezet és az ágyai körzet ügykezelő lelkipásztora örömmel köszöntötte az összegyűlteket a körzet életének ez újabb, fontos mérföldkövénél.

Igét hirdetett dr. Giorgiov Adrián a nagyvárad-belvárosi gyülekezet – Barna testvér anyagyülekezetének – lelkipásztora az ApCsel 16:9-11 alapján. „Mi szükséges a megfelelő segítségnyújtáshoz?” „Először Isten elhívása, az Úrtól kapott látás, összhang az ő akaratával és Tőle kijelölt munkaterület.”

Fodor Barnabás rövid önéletrajzában kihangsúlyozta Isten hívását a lelkipásztori szolgálatra. Testvérünk 1957-ben született és istenfélelemben nevelkedett. 17 évesen tért meg Istenhez, de 20 évesen újra reánehezedtek bűnei, amelynek „megbánhatatlan megtérés” lett a következménye. Feleségét, Anikót Nagyváradon ismerte meg. Házasságukat az Úr három leánygyermekkel és egy fiúval áldotta meg, akik mára már elhagyták a családi fészket, családot alapítva. Barna testvér az évek folyamán sokszor hallotta az Úr hívását a lelkipásztori szolgálatra, ezért végezte el a teológiai képzést a budapesti baptista akadémián, keresve az Istentől rendelt szolgálati területet. Először vendégszolgálatokkal, majd az ágyai körzetben körzeti meghívásra válaszolva kezdte el pásztori szolgálatát.

Simon András testvér ismertetve az avató bizottság tagjait: dr. Giorgiov Adrián, Papp Dezső, dr. Sallai Jakab és János Levente lelkipásztor testvérek néhány kérdést követően kézrátétellel kérték Isten áldását testvérünkre, családjára és a gyülekezetekre, ahol lelki munkát végzi majd.

Az istentisztelet Bálint Pál nyugdíjas lelkipásztor köszöntésével folytatódott a 2Sám 10:11-12 alapján. Ezt követően további köszöntések hangoztak el a körzet tagjai, testvérünk családja, a helyi református lelkész és barátok részéről. Imádkozzunk, hogy Isten áldja meg testvéreink szolgálatát a gyülekezetek és mások lelki üdvére, javára!

János Levente lp.