Új lehetőségek a teológiai oktatásban

2016-ban új együttműködés látott napvilágot a Magyarországi Baptista Egyház és az RMBGySz között, ami lényegesen érinti az erdélyi baptista teológiai képzést. Ennek értelmében a Budapesti Baptista Teológiai Akadémia (BTA) konzultációs központot nyitott Erdélyben, Nagyváradon. Az új együttműködés felkeltette az érdeklődést és szép számban voltak azok, akik felvételre jelentkeztek a BTA-ra.

Amint a Giorgiov Adrián dékánnal történő beszélgetésből kiderült, 36-an vesznek részt a rendszeres konzultációkon, ebből 9-en vannak a lelkipásztori szakon, 13-an vannak a teológiai mesteri szakon, 5-en a kántor szakon, és 9-en a hitoktatói képzési irányt választották.

A beszélgetésen szintén résztvevő Budai Lajos lelkipásztor, a Szövetség missziói alelnöke, és elnökségi tagja elmondta, hogy a Szövetség azért is látta fontosnak ezt az együttműködést a közösség fejlődése szempontjából, mert olyan testvéreknek is lehetőséget biztosít a teológiai ismeretek elsajátítására, akik szolgálnak a gyülekezetben, de nincsenek teljes idejű lelki szolgálatban.

Mindkét vezető fontosnak tartotta a teológia diákjainak lelki megerősödését az ott tanultak eredményeként.

G. G.