RMBGySz*

Vegyük komolyan a népszámlálást!

Tisztelt Partnerünk!

Már javában zajlik a népszámlálás, azonban az első három hét tapasztalatai alapján nem látjuk a közös erőfeszítésünk, a magyar intézményes összefogás egyértelmű eredményét. Számokban ez azt jelenti, hogy a magyarok részvétele 12,7 százalékosra becsülhető, ami enyhén meghaladja ugyan az országos, 12,3 százalékos átlagot, de ez kimondottan az összeírópontoknak köszönhető. Az egyéni kitöltésekben továbbra is le vagyunk maradva, becsléseink alapján a magyar lakosság csupán 5%-a élt ezzel a lehetőséggel.

Éppen ezért, kérjük, biztassák arra az intézményük tagszervezeteinek, részcsoportjainak tagjait, hogy vegyenek részt a népszámlálás online szakaszában május 15-ig. Kérjük, a következő tartalmak közzétételével, megosztásával segítsenek ők is a legfontosabb üzenetek eljuttatásában:

1. A nagyvárosiak, a fiatalok, a diplomások bátran töltsék ki egyénileg a kérdőívet: nekik kényelmesebb megoldás ez, mintsem nyáron várni majd a számlálóbiztost. Nekik nem jelent gondot az internetes kitöltés, illetve szükség esetén segítséget kérhetnek a 0371900172-es telefonszámon, vagy nézzék meg a nepszamlalas.ro oldalon a kitöltési oktatóvideót. Ennek az üzenetnek a népszerűsítéséhez két tartalom közzétételét kérjük:

Kitöltési oktatóvideó linkje: https://www.nepszamlalas.ro/tutorial

Az online egyéni kitöltést népszerűsítő videó letöltési linkje: https://www.dropbox.com/sh/q7w158rr9uxsyaa/AAA4C8J4OXQO4rEZ574L49bfa?dl=...

2. A vidéken élők, akik jellemzően bizonytalanok az internetes válaszadásban, azok keressék fel a települési összeírópontokat, ahol számlálóbiztos segít a kitöltésben. Ennek az üzenetnek a népszerűsítéséhez a következő tartalom közzétételét kérjük:

Segítsük egymást a népszámláláson! videó letöltési linkje: https://www.dropbox.com/sh/q7w158rr9uxsyaa/AAA4C8J4OXQO4rEZ574L49bfa?dl=...

A Népszámlálás.ro további tájékoztató és mozgósító tartalmait és a hozzá javasolt üzeneteket, Facebook-bejegyzéseket megtalálják az itt letölthető dokumentumban. Különösen kérjük, hogy a javasolt tartalmakat az országos, központi szervezetek Facebook-oldalán is osszák meg, mivel az eddigi tapasztalatunk azt mutatja, hogy a helyi szervezetek könnyebben osztanak meg olyan tartalmakat, amiket a felettes intézmény is prioritásként kezel.

Az alábbiakban találnak egy javaslatot a továbbküldendő e-mail szövegére, amelyhez kérjük, csatolják a kommunikációs anyagot is.
 
Bármilyen kérdés, javaslat esetében állok rendelkezésükre.

Köszönettel,
a Népszámlálás.ro csapata nevében,
Barna Gergő