„Jövőre is jövünk!”

– Székelyföldi tininap 

Minden évben nagy öröm számunkra, hogy a tinikkel részt vehetünk a Hargita Keresztyén Táborban a Tininapon. Ez egy remek alkalom, hogy jól érezzük magunkat, találkozzunk másokkal, és nagyszerű lehetőség arra, hogy Isten üzenetét meghalljuk.

A nap mottója idén ez volt: „Értékes vagy!” Már a bevezetés egy különleges gondolattal indított: ékes koronák vagyunk, lehetünk. A tiniknek természetesen lehetőségük nyílt játszani is. A remekül megszervezett játékok fokozták a hangulatot, együttműködővé tették a csapatokat, akik elszántan küzdöttek a győzelemért. Mindenki jutalomban részesült. Közben kézműves tevékenységeken is részt vehettek. A délután folyamán csoportbeszélgetésre került sor, amelyen fiúk és lányok külön csoportban beszélgettek, tanácsokat kaphattak. A délutáni szabadtéri játékok különlegessége volt, hogy még a tanítók, segítők is beálltak a játékba. Közben energiát gyűjtöttünk az ebéd és uzsonna során, amit jó étvággyal és hálásan fogyasztottunk. A nap végén Isten üzenetére koncentrálva jó volt hallani és megerősödni a következő gondolatokban: mindegyikünket Isten alkotott, és ő nem gyárt selejteket, azért lehet értékem, mert az övé vagyok. Még akkor is értékes vagyok, ha netalán tolókocsiban kell töltenem napjaimat. A megváltásban a legdrágább árat fizette értünk. Énekléssel és imádsággal zártuk a napot. A gyermekek, akik velem érkeztek mind azt mondogatták: „Igaz-e, jövő években is eljövünk?”

Isten áldását kérjük az ilyen alkalmakra, erőt a szervezőknek, bölcsességet és sok olyan tinit Székelyföldön, akik Istenben megtalálják értéküket és aszerint élnek. 

Juhász Gréti, Bölön