RMBGySz*

2019. május 10., péntek

DÉLELŐTT | 

Boldogság Isten városában

Igehely: Zsolt 122:1-9; Kulcsige: 122:7 „Legyen békesség falaidon belül, legyen boldogság palotáidban!”

Lélekemelő szavakban fejezi ki a zsoltáríró a zarándokok érzéseit, gondolatait, amikor a megfáradt utazók megpillantják Isten városát, Jeruzsálemet. Jeruzsálem hegyen épített város. Az út oda felfelé visz, ezért nehezebb oda eljutni, de közelebb is van az éghez. Ez a hely imára szólítja a szövetség népét, ahol hálát ad az Istennek és magasztalja nagy nevét.

„Jövőre Jeruzsálemben!”- szól az ősi jókívánság már évszázadok óta azon zsidók részéről, akik tudják, hogy Jeruzsálem a világ közepe, s mindent ehhez kell igazítani. Isten templomát lerombolták ugyan, de Krisztus Urunk felépítette azt három nap alatt és az égi Jeruzsálembe utazott, ahol helyet készít a megváltottak számára. Milyen boldogság lesz az, amikor megfáradt zarándokokként megérkezünk Isten városába! Most még úton vagyunk, s néha még meg-meglankadunk, de hitszemünkkel látjuk, hogy nincs messze már, és az angyali seregek a kapukban várják a választottakat.

„Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba.” (Jel 22:14)

Szabó Róbert

DÉLUTÁN | 

A személyválogatás keserű gyümölcsöt terem

Igehely: 1Móz 27:5-13

Ki ne szeretné, hogy családjában jól menjenek a dolgok? Emberi próbálkozásaink gyakran rosszul sülnek el. A Biblia nem rejti el azokat a hibákat, amelyek következtében sok keserűség és fájdalom került be egy-egy család életébe. Az Izsák családjában is megfigyelhető, hogyan csapják be egymást több generáción keresztül és milyen kárt okoznak ezzel maguknak.

Isten nem személyválogató, soha nem áll a bűnös oldalára. Senki sem ringathatja magát abban, hogy az Úr kivételezni fog vele. A bűnnek következményei vannak. Valószínű, Jákób is jobban átérezte azt, hogy mit tett bátyjával, amikor Lábán őt is becsapja. A személyválogatás a családban, az iskolában, munkahelyen vagy gyülekezetben is előfordulhat és megmérgezi az emberi kapcsolatokat. Személyválogatók vagyunk akkor, amikor előnyben részesítünk valakit csak azért, mert szebb, okosabb, gazdagabb, szimpatikusabb stb. Kérjük az Urat, hogy óvjon meg ettől, de ha megtörtént, keressük a megoldást, tudjunk bocsánatot kérni, ugyanakkor legyünk készek a megbocsátásra is.

Szabó Róbert

2019.05.10.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.