RMBGySz*

Jelentkezés a teológiára – 2021

Felvételi hirdetése teológiai tanulmányok végzésére

A BTA felvételit hirdet a 2021/2022-es egyetemi évre a következő szakokon:

lelkipásztori szak -  alapképzés (BA- licenciátus diploma).

A más igei szolgálatra készülők a hitoktatói képzési irányt választhatják, erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai.

A képzés a lelkipásztori szakon 8 félévet ölel magába (ez érvényes a hitoktatói képzési irányra is).

Kántor szak - alapképzés (BA- licenciátus diploma). Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai. A képzés 6 félévet ölel magába.

Szintén a 2021/2022-es egyetemi évre hirdetünk felvételit mesterképzésre (MA), a baptista teológia tagozaton azon érdeklődők számára, akik nem teológiából, hanem más szakterületeken szereztek licenciátus diplomát (pl. bölcsészkar, közgazdaság, mérnöki, orvosi stb.) Várjuk olyan férfiak vagy nők jelentkezését, akik a görög és héber nyelv mellett dogmatikai, biblika- valamint gyakorlati teológiai képzés által hitben és ismeretben megerősödve szeretnék szolgálni Krisztust és a gyülekezeteket.

A képzés 4 félévet ölel magába.

A mesterképzésen belül lehet jelentkezni zenei specializációra is. Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai, akik rendelkeznek már licenciátus diplomával bármilyen szakterületen.

A képzés minden szakon magyar nyelven történik.

A jelentkezéshez szükséges feltételekről és iratokról részletes információ található Szövetségünk honlapján, a Teológia menü alatt: http://www.rmbgysz.ro/teologia

További információk végett érdeklődni lehet a nagyváradi Fakultatív Konzultációs Központ irodájánál: (e-mail: teologia [at] rmbgysz.ro, tel.: 0735-500 700)

Jelentkezési határidő: augusztus 20. A helyek biztosítása miatt bátorítjuk a minél előbbi jelentkezést (aug. 20 előtt) azoknak, akik már eldöntötték, hogy jelentkezni akarnak.