RMBGySz*

Jelentkezés a teológiára – 2018

A Baptista Teológiai Akadémia (BTA) felvételit hirdet a 2018/2019-as egyetemi évre a következő szakokon:

  1. Lelkipásztor szak – alapképzés (BA- licenciátus diploma). A lelkipásztori alapképzési szakot lehet nappali vagy levelező tagozaton végezni. A más igei szolgálatra készülők a hitoktatói képzési irányt választhatják, erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai. A hitoktatói képzési irány levelező tagozaton végezhető. A képzés a lelkipásztori szakon 8 félévet ölel magába (ez érvényes a hitoktatói képzési irányra is).
  2. Kántor szak – alapképzés (BA- licenciátus diploma). Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai. A képzés 6 félévet ölel magába. Az oktatás levelező tagozaton történik.
  3. Szintén a 2018/2019-as egyetemi évre hirdetünk felvételit mesterképzésre (MA), a baptista teológia tagozaton azon érdeklődők számára, akik nem teológiából, hanem más szakterületeken szereztek licenciátus diplomát (pl. bölcsészkar, közgazdaság, mérnöki, orvosi stb.) Várjuk olyan férfiak vagy nők jelentkezését, akik a görög és héber nyelv mellett dogmatikai, biblika- valamint gyakorlati teológiai képzés által hitben és ismeretben megerősödve szeretnék szolgálni Krisztust és a gyülekezeteket. A képzés 4 félévet ölel magába. Az oktatás levelező tagozaton történik.
  4. A mesterképzésen belül lehet jelentkezni zenei specializációra, valamint hitoktatói specializációra is. Erre jelentkezhetnek az evangéliumi közösségek (baptista, pünkösdi, testvér-gyülekezet) férfi - és nő tagjai, akik rendelkeznek már licenciátus diplomával bármilyen szakterületen. Az oktatás levelező tagozaton történik.

A képzés minden szakon magyar nyelven történik.

A jelentkezéshez szükséges feltételekről és iratokról részletes információ található Szövetségünk honlapján, a Teológia menü alatt: http://www.rmbgysz.ro/teologia

További információk végett érdeklődni lehet a nagyváradi Fakultatív Konzultációs Központ irodájánál: (e-mail: teologia [at] rmbgysz.ro, tel.: 0735-500 700)

Jelentkezési határidő: szeptember 7.

 

A jelentkezéshez szükséges iratok, feltételek