RMBGySz*

Mindennapi áhítatok 2019-re

2020. augusztus 12., szerda

Igehely: Jer 7:1-34; Kulcsige: Jer 7:11 „Hát rablók barlangjának nézitek ezt a házat, amelyet rólam neveztek el? Majd én is annak nézem! – így szól az Úr.”

Nem tudni, milyen lehetett Jeremiás idejében a templomba járási arány. Ma viszont látjuk, hogy sokfelé kiürülnek a templomok, némelyiket csupán múzeumként látogatják, másokat lebontanak, vagy más közönséges célra átalakítanak.

2020. augusztus 11., kedd

Igehely: Jer 22:1-19; Kulcsige: Jer 22:8 „Sok nép megy majd el e város mellett, és azt kérdezik egymástól: Miért bánt el így az Úr ezzel a nagy várossal?”

Képzeld magad Jeremiás próféta helyébe! Istentől kapsz feladatot arra, hogy menj a király palotájába. Az üzenet, amit át kell adni, vészjósló felszólítás. A címzett Júda királya, de szól az üzenet minden szolgájának is. Az üzenet világos: „Járjatok el törvényesen és igazságosan!

2020. augusztus 10., hétfő

Igehely: Jer 12:1-17; Kulcsige: Jer 12:13 „Búzát vetettek, de tövist aratnak, hasztalan fáradoztak. Szégyent vallanak termésükkel az Úr izzó haragja miatt.”

Bosszantó, ha sok áldozatos munka árán is alig tudunk anyagiakban előrehaladni, és közben látunk olyanokat, akik könnyen és hamar szép gazdaságra tesznek szert. Legtöbbünkben él az a gyanú, hogy aki hamar meggazdagodik, az nem becsületes módon éri ezt el.

2020. augusztus 8., szombat

Igehely: Jer 6:1-30; Kulcsige: Jer 6:14 „Népem romlását azzal gyógyítanák, hogy könnyelműen mondogatják: Békesség, békesség! – pedig nincs békesség!”

Egy jó orvos olykor kénytelen rossz hírt is közölni a páciensével, de egyben fel is készíti a hír fogadására. Júda lelki gyógyítói, a papok és a próféták kizárólag jó híreket mondanak, és ezt Istennek tulajdonítják!