RMBGySz*

Mindennapi áhítatok 2019-re

2020. október 25., vasárnap

Igehely: Ez 37:1-14; Kulcsige: Ez 37:14 „Lelkemet adom belétek, életre keltek, és letelepítelek benneteket a saját földeteken. Akkor majd megtudjátok, hogy én, az Úr, meg is teszem, amit megmondtam – így szól az Úr.”

A száraz csontok völgyéről szóló látomás az egyik legismertebb igeszakasz Ezékiel könyvéből. Célja Jeruzsálem eleste után reményt adni az Istentől elfordult, reményvesztett Izráelnek.

2020. október 24., szombat

Igehely: Mk 1:23-27; Kulcsige: Mk 1:27 „Mindnyájan annyira megdöbbentek, hogy ezt kérdezgették egymástól: Milyen új tanítás ez? Hatalommal parancsol a tisztátalan lelkeknek, és azok engedelmeskednek neki.”

Jézus hatalmának nincsenek korlátjai. A tisztátalan lelkeknek nincs választásuk, engedelmeskedniük kell Jézus akaratának. Egyrészt bátorító nekünk ezt tudni, hogy senki és semmi nem állhat ellen a mi Urunk akaratának, nincs mi fölé kerekedhetne, nincs akitől ne tudna megóvni bennünket.

2020. október 22., csütörtök

Igehely: Jak 4:5-10; Kulcsige: Jak 4:7 „Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.”

Micsoda végtelen, drága kegyelmet hirdet nekünk az Ige, amikor azt mondja: „Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmét adja.” A pogány vallások bármelyikében egy ilyen mondat valahogy úgy hangozna, hogy: „kegyelmet az talál, aki arra érdemes”.