RMBGySz*

Mindennapi áhítatok 2019-re

2022. július 7., csütörtök

Igehely: Jn 8:37-47; Kulcsige: Jn 8:42 „Jézus így szólt hozzájuk: Ha Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.”

Külföldön élve sokszor tapasztaltam azt, hogy milyen nehéz szót érteni olyan emberekkel, akik nem beszélnek azonos nyelvet. Egyszerű dolgok olyan nehézségekké válnak, amelyek a kétségbeesés szélére taszíthatnak egyeseket.

2022. július 6., szerda

Igehely: Jn 8:30-36; Kulcsige: Jn 8:36 „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.”

A hamisítás korát éljük. Minden, ami értékes, ami szép, annak van hamisítványa. Sokan szakemberek véleményét kérik annak érdekében, hogy egy drága műkincs vagy ékszer megvásárlásakor biztosan a valós terméket és ne a hamisítványt vegyék meg. De ez nem egy újkeletű dolog.

2022. július 5., kedd

Igehely: 2Kor 6:14-17; Kulcsige: 2Kor 6:14 „Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?”

Pál apostol nem a krisztusi misszióparancs ellen beszél, sem a gyülekezet padjaiban összefont karral való ücsörgésre bátorít, hanem a hívő emberek bűntől való elszakadását jelző elkülönülésre hívja fel a figyelmet.

2022. július 3., vasárnap

Igehely: Tit 3:3-7; Kulcsige: Tit 3:5 „Nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által.”

Jézus Krisztus a kézzelfogható isteni szeretet, aki azért jött a földre, hogy a bűn miatt Istentől elszakadt embert megigazítsa. Isten elé csak úgy állhat ember, ha isteni tulajdonság részese lett: megigazult!

2022. július 2., szombat

Igehely: Jak 2:14-26; Kulcsige: Jak 2:18 „Viszont mondhatja valaki azt is: »Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak.« Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.”

Nem elmondani nehéz, hanem az elmondottak szerint cselekedni. A matematikában sem elég csak ismerni a tételt ahhoz, hogy megoldd a feladatot. Jobban mondva: a feladat megoldása mutatja meg, hogy tényleg megértetted a tételt. Cselekedeteink tehát rámutatnak arra, hogy mit hiszünk valójában.