RMBGySz*

2019. május 25., szombat

DÉLELŐTT | 

Boldog igemegtartók

Igehely: Jel 22:6-11; Kulcsige: 22:7 „És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit.”

Ebben az igeszakaszban Isten Igéjéről öt dolgot tanulhatunk. Az Ige megbízható. A Biblia az egyetlen könyv a világon, amit teljes mértékben Isten ihletett. A próféták, az apostolok és Jézus Krisztus az életük árán is arról tanúskodtak, hogy az Isten szava igaz! Az Ige megtartása életbevágó. „Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat” (Jak 1:22). Isten akaratát teljesíteni csak úgy tudjuk, ha ismerjük parancsolatait. Nem elég csak olvasni, úgy is kell élni! Az Ige Isten imádatára tanít. János majdnem beleesett abba a hibába, hogy az üzenet közvetítőjét kezdte el imádni. Sokan tévedésbe esnek, amikor az egyházat, egy lelki vezetőt vagy egyéb szenteket kezdenek el imádni Isten helyett. A Biblia az egy igaz Isten imádatára hív minket, aki Atya, Fiú és Szent Lélek. Az Igét ne pecsételd le! Az evangélium terjedésének megakadályozása főbenjáró bűn. Hála Istennek, hogy ma még lehetőség van az evangélium szabad hirdetésére. Személyes életeddel akadályozod vagy előreviszed az evangélium terjedését? Az Ige nyilvánvalóvá teszi a szív állapotát. Az Ige hallgatása a bűnös embert bűnösebbé, az igaz embert igazabbá teszi. Engedd, hogy olvasása közben Isten megváltoztassa a szívedet!

Nagy Ferenc

DÉLUTÁN | 

... Krisztus várására

Igehely: 1Thessz 1:5-10

Képzeld azt, hogy ismét iskolás vagy. Közeledik a vizsga napja. Egyeseknek félelmetes idők lehetnek az azt megelőző napok. De neked, mivel nemcsak bemagoltad az anyagot, hanem ismered, sőt gyakorlatba is ültetted már, nem fog gondot okozni. Az 5. verset veszed alapul, mivel jó volt a tanárod, láttad, hogy minden erejét, szellemét és bizalmát odatette. Elkezdted követni, majd Hozzá hasonló lenni. (7-9. v.) Nem is kell ezt bizonygatni, mert sokan látják és beszélik is rólad. A megváltozott életed, a régi és az új közötti különbség tanárodat is minősíteni fogja. Ez lesz majd a mindennapok tesztje és az utolsó nap vizsgája. (10. v.)

Milyen fontos lenne, kedves tanítók, igehirdetők, lelkipásztorok, ha elgondolkodnánk azon, hogy amilyen a tanár, olyan a tanuló, és amilyen a pásztor, olyan a nyáj. Nagyon sok függ attól, hogy mi az elvárásod és mit tanultál. Nézz szét a gyülekezetedben és ha Krisztust látod, jó tanuló / tanár voltál, ha viszont nem, gyere, térdeljünk le, imádkozzunk, hogy elkészülten várjuk az Urat és a nagy ,,vizsgát”. ÁMEN.

Bödő Zoltán

2019.05.25.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.