2020. december 24., csütörtök

DÉLELŐTT | 
A pogányok világossága

Igehely: Ézs 49:5-7; Kulcsige: Lk 2:9 „És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk.”

Szomorú, hogy magyar keresztyénekként sokkal többet foglalkozunk a hírekben megjelenő Izráellel, mint a népünk elveszettjeivel. Isten terve az, hogy a Krisztus világossága eljusson népünkhöz is. Sokat foglalkozunk a muzulmánokkal, és titokban sokan vesztüket kívánjuk, miközben Isten akarata, hogy a Krisztus világossága eljusson a föld határáig. Elnémítanád végleg szomszédodat, ellenségedet, néha még lelki testvéredet is egy kanál vízben. Holott Isten akarata az, hogy Krisztusban megváltsa őt is.

Dicsőítsd ma reggel Istent azért, mert nagylelkű. Az, ami neked egyértelmű: hogy keresztyén lehetsz, megváltott lehetsz és örökléted biztosított, az nem más, mint egy felfoghatatlan csoda. Nem sok esélyed és lehetőséged volt rá, pusztán EGY: Isten jóindulata. Isten jóindulatot gyakorolt feléd, és jóindulatú minden ember felé. Emlékszel az angyalok énekére Betlehem mezeje felett: „... és az emberekhez jóakarat.” Milyen szép!

Szomorú vagy? Bosszús vagy? Haragszol? Gyűlölsz? Inkább énekelj, ünnepelj ma reggel, mert Krisztus világosságában járhatsz! Ja, és VILÁGÍTS!

Győrfi Elek Tóbiás

DÉLUTÁN | 

Váratlan örömhír

Igehely: Lk 2:1-7 Kulcsigék: Lk 2:6-7 „És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.”

Szeretem Istenben azt, hogy szívesen szerez meglepetést az embernek. Két nagy ígérete is meglepetésszerű beteljesedéssel végződik. Az egyiket ezen a hétvégén ünnepeljük. Az ajándék akkora volt, hogy 2000 év óta sem untuk meg. Vannak ajándékaink, amelyekre hamar ráununk, és a padláson vagy a szemétben kötnek ki. Jézus Krisztus személyében a világ egy megunhatatlan, sőt érdekfeszítő, és nem utolsó sorban valódi szükséget betöltő ajándékot kapott Istentől. Valóban így van ez az életedben? Untad-e már meg Jézust? Gondolkozz rajta, és légy őszinte ma este, miközben ünnepelsz!

A másik meglepetés-ajándék még várat magára. Isten nagyon titokzatos. A Menyasszony és a Vőlegény „játékáról” van szó. A Vőlegény azt ígérte, hogy hamar eljön, de nem mondja meg az időpontot. S ezért a Menyasszony dobogó szívvel, készenlétben várakozik. Egy nap azonban betoppan Krisztus teljes dicsőségében. Mekkora ajándék lesz ez a megváltott népnek!

Tényleg várod Krisztust, miközben ünnepled a múltkori meglepetését? Kívánok áldott emlékünnepet, és egyben sóvárgó, örömteli várakozást az új Ajándékra!

Győrfi Elek Tóbiás

 Napi áhítat

Igehely: Mt 20:1–16; Kulcsige: Mt 20:15 „Hát nem tehetek azt a javaimmal, amit akarok? Vagy azért vagy irigy, mert én jó vagyok hozzájuk?”

Tegnapi igénk úgy fejeződött be, hogy „sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból első.” Hogyan? Erre is választ ad a mai igénk. A számok és teljesítmény bűvöletében élő ember nem tud mit kezdeni a mai történettel. Pedig de szeretnénk matematikai szöveges faladatként tekinteni erre a példázatra! A kérdés végül az lenne: Ha a gazda mindenkinek ugyanannyit fizetett, mennyi volt az átlagos órabér? Mindannyian érezzük, hogy nem jó a kérdés. Isten kegyelmi elhívása összeegyezhetetlen a mi matekunkkal. Nincs egész örök élet, fél örök élet, negyed örök élet… mint ahogy üdvösség sem.