2020. június 6., szombat

DÉLELŐTT | 
Krisztus ajándékba adta Igéjét

Igehely: Jn 17:6-8; Kulcsige: Jn 17:8 „Mert azokat a beszédeket, amelyeket nekem adtál, átadtam nekik, ők pedig befogadták azokat, és valóban felismerték, hogy tőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél el engem.”

Isten a Fiával, Jézus Krisztussal együtt mindent nekünk ajándékozott (Róm 8:32). Nem azért adta, hogy a kirakatban tartsuk, hanem hogy legyünk készek azt megosztani másokkal. Jézus kijelentette számunkra az Atya nevét, aki kiválasztott minket, hogy az övéi legyünk. Akik odaszánták magukat Istennek, pozitívan válaszolnak üzenetére. Még nem tökéletesek, de arra törekednek, és ebben az ige nyújt segítséget, világító szövétnekként (Zsolt 119:105).

A Biblia az egyetlen olyan könyv, aminek olvasásánál a szerző is jelen van. Ezt az ajándékot azzal tiszteljük, ha ma is készek vagyunk nyitott szívvel fogadni, és engedelmeskedni szavának. Ezáltal jobban megismerjük Jézust, akit az Atya küldött. Szava hol félelmet kelt, hol lelki élvezettel teljes örömöt nyújt (1Móz 3:10, Jer 15:16). Ez az esetek többségében lelkiállapotunk függvénye.

Ma reggel légy hálás a Krisztustól ajándékba kapott igéért, amit hozzá hasonlóan légy kész továbbadni másoknak.

Mi a te számodra Isten igéje? Hogyan fogadod, amikor általa Isten szól hozzád? Kivel fogod ma megosztani Jézus hozzád intézett üzenetét?

Kiss Zoltán

DÉLUTÁN | 

Imádkozzunk a Szentlélek által!

Igehely: Ef 6:18-20 „Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.”

Gyermekkoromban megtanítottak imádkozni felkeléskor, evés előtt és után, lefekvéskor. Ezek egy idő után szokássá váltak számomra. Miután nagyobb lettem, jól esett saját szavaimmal megfogalmazni kéréseimet és hálámat. De miután Jézus a szívembe költözött, megértettem milyen a Szentlélek által imádkozni.

A Lélek által való imádkozásnak éberséggel, vigyázva kell történnie. Az éberség hiánya katasztrófához vezethet a közúti közlekedésben is. A Lélek általi imádság kitartással való könyörgés. Soha nem fáradhatunk bele, nem hagyhatjuk abba. Mindig imádkozni kell, és meg nem restülni (Lk18:1) az Úr által megbízott emberekért, szolgálatukért. Ez is a Lélek késztetésére történik. Ő az erő, szeretet és józanság Lelke, aki bátorrá tesz az evangélium titkának megismertetésére (2Tim 1:7). Ezért pedig minden Szentlélekkel betelt személynek imádkoznia kell.

Mindamellett, hogy olykor erőtlennek érzem magam, tapasztalhatom a Lélek támogató segítségét. Hogy mit és hogyan kérjek, sokszor nem tudom, de ilyenkor maga a Lélek könyörög érettem is, szavakba nem foglalható sóhajtozással (Róm 8:26).

Kiss Zoltán

 Napi áhítat

Igehely: Mt 22:1–14; Kulcsige: Mt 22:9 „Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre!”

Az embereket sok minden akadályozza abban, hogy elfogadják Isten meghívóját: szántóföld, kereskedés, munka, családtagok, barátok, vagy az ember saját makacs szíve. A példázat szereplői „mit sem törődve” a meghívással, mentek a saját dolguk és tervük után. A Sátán igyekszik elfoglalni az embert, hogy ne legyen ideje a lelkére vagy Isten szavára. Isten mindent elkészített számunkra, sőt minden ember számára, és megadta a lehetőséget, hogy megragadjuk a legnagyobb esélyt, a belépést az életre. Jézus idejében kevesen ragadták meg a nagy lehetőséget, és ma sem tolonganak az örök élet ajtajánál.