2021. január 8., péntek

DÉLELŐTT | 
Jó hír a világnak

Igehely: Mk 1:14-15; Kulcsige: Mk 1:14 „Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát.”

Isten megfelelő személyeket használ a megfelelő időben és helyen. Az ószövetségi időkben az Úr elsősorban próféták által jelentette ki akaratát. Keresztelő János bebörtönzésével befejeződött az utolsó és legnagyobb ószövetségi próféta szolgálata. Egy olyan időszak következett, amikor Isten közvetlenül Fia által szólította meg az embereket. Az útkészítő János hirdeti a bűnbocsánat szükségességét. Jézus továbblép, és megmutatja, hogyan kapható a bűnbocsánat. János útkészítő munkája befejeződött, Jézus földi szolgálata elkezdődött.

Isten tervszerűen dolgozik. A megfelelő időben, a megfelelő helyen akarja használni küldötteit. Az ajándékaink és képességeink is megfelelőek arra a szolgálatra, amire elhívott Isten.

Van, amikor várnunk kell a sorunkra, míg átvehetjük másoktól a szolgálatot. Olyan is van, mikor nem felváltani kell egymást, hanem az együtt munkálkodás a megoldás, vagy a szolgálat átadása a feladatunk.

Neked most várni kell, összedolgozni másokkal, vagy a szolgálat átadatásának van az ideje?

Ott vagy, ahol Isten akar látni? Azért ég a szíved, amire elhívott Isten?

Dóczi Tibor

DÉLUTÁN | 

A gyülekezet a megtisztultak közössége

Igehely: 2Krón 15:1–9; Kulcsige: 2Krón 15:2b „Az ÚR veletek lesz, ha ti is ővele lesztek. Ha keresitek őt, megtaláljátok, de ha elhagyjátok, ő is elhagy benneteket.”

Hogyan ment végbe egy megromlott nép életében a megtisztulás folyamata? Először is a Szentlélek kiáradt egy emberre, aki Isten akaratát közvetítette világosan, erőteljesen. A megtisztuláshoz elengedhetetlen a Szentlélek által átitatott üzenet. Másodjára Ászá összeszedte erejét, és eltávolította az utálatos bálványokat. Isten képes megtisztítani a bálványainktól, mégis aktív szerepünk van ebben a folyamatban. Arra hív, hogy lássuk meg a bálványainkat, azok utálatosságát, és távolítsuk el azokat az életünkből az Ő segítségével. Harmadjára a király felújította az Úr oltárát. Isten akarata, hogy újítsuk meg imádatunkat, áldozatkészségünket, és bocsássuk életünket újra a Lélek rendelkezésére. Nagy áldása lett Júda életében a megtisztulásnak. Sokan csatlakoztak a megtisztult gyülekezethez, mert az emberek előtt nyilvánvaló volt, hogy ebben a táborban jelen van az Úr.

Vannak-e bálványok az életedben, melyek erőtlenné tesznek, és elszakítanak Istentől? Ha igen, akkor szedd össze erődet, jöjj Isten jelenlétébe, hogy átéld a megtisztulást és az Ő munkáját.

Dóczi Tibor

 Napi áhítat

Igehely: Mt 21:33–45; Kulcsige: Mt 21:38 „De amikor a munkások meglátták a fiát, így szóltak egymás között: Ez az örökös! Gyertek, öljük meg, hogy mienk legyen az örökség.”

Az Úr Jézust sokféleképpen el lehet utasítani. Amint tegnap a két testvér példázatában láttuk, el lehet hárítani a hívását szép szavakkal, amelyek illedelmes és engedelmes szavaknak tűnnek, és el lehet utasítani durván, engedetlenül. A vége mindegyiknek büntetés, akárcsak a hanyag közömbösségnek. A szőlőmunkások a legdurvábban viszonyulnak a szőlősgazdához, ami tükrözi a farizeusok és a főpapok gyilkos ellenállását. Meg is értették, hogy Jézus róluk beszél, mivel ők voltak akkor a lelki munkások az Úr szőlőjében.