2023. október 18., szerda

DÉLELŐTT | 
Isten Igéje tanít, hogy szolgáljunk egymás felé

Igehely: 2Tim 3:14-17; Kulcsige: 2Tim 3:17 „Hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.”

Istennek csakis jó és tökéletes szándékai vannak felénk. Ezért, ha nehéznek tűnő kihívások is vesznek körül, olvasva a Bibliát, éljük is meg. Ezt várja el Isten tőlünk. A mi dolgunk tenni a jót és szolgálni Neki és másoknak. De mit is jelent szolgálni mások felé? Ha másoknak szolgálunk, akkor ez nem jelentheti azt, hogy felcseréltük Istent és mást tettünk a középpontba. Ha megnézzük az Úr Jézus földön töltött szolgálatát, akkor azt látjuk, hogy állandóan az embereket szolgálta. Mindig kész volt beteget gyógyítani. Másik alkalomkor megvendégelt 5000 embert. Megint más alkalomkor kiemelte a süllyedező Pétert a vízből, hogy el ne merüljön. De vajon miért? Nem lett volna könnyebb csak hátradőlni és várni, hogy más tegye meg? Vagy akár tovább is mehetett volna, otthagyva Pétert a vízben. Megtanulhatjuk tőle, hogy Ő Isten akaratát teljesítette, amikor megtette ezeket. Sőt azt is megemlíti, hogy az én Atyám munkálkodik, én is munkálkodom (Jn 5:17). Vegyünk példát Tőle, és mi is válasszuk a nehezebbik utat, és szolgáljunk mások felé!

Módi Tamás

DÉLUTÁN | 

Felfogását ne tartsd mértékadónak

Igehely: Róm 12:1-2 „Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Ezeket az igéket olvasva az Úr Jézus jut eszembe, amikor bemutatta, hogyan kell teljesen odaadnunk Istennek még testünket is. Amikor kijelentette: Atyám, a te kezedbe teszem le az én lelkemet (Lk 23:46). Még ez a kijelentés előtt a drága Úr Jézus teste okos istentisztelet és szent áldozat volt, ami tetszett az Istennek. Alázatos volt és vállalta, hogy odaszánja testét, lelkét áldozatként énértem és teérted. Ez az áldozat még mostanra is kihat. Isten ma is ez áldozaton keresztül néz bennünket. Ez a kegyelem számunkra. Mi gátol meg téged, hogy odaszánd testedet Istennek? Ha a világ szemszögéből nézünk magunkba, akkor testünket inkább kényeztetni kéne, és a saját akaratunk emelése lenne a cél. De ezt csak a világ ösztönzi és olyan dolgokba akar belevinni, amiben a mi vágyunk és akaratunk teljesül. E felhívás az odaszánásra nagyon komoly és nehéz. Harcolni kell énünkkel, vágyainkkal és kívánságainkkal. Isten komolyan gondolja és azt mondja, hogy szent áldozat kell legyen testünk.

Módi Tamás

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
7 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.

 Napi áhítat

Igehely: 1Pt 2:9–12; Kulcsige: 1Pt 2:9 „Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket.”

Isten gyermekeinek az életében nagyon fontos dolog, hogy teljes bizonyosságra jussanak afelől, hogy kik is ők valójában, és kihez tartoznak. Testvérem! Te elmondhatod-e már teljes határozottsággal és meggyőződéssel, hogy Jézus téged is megtalált, elfogadott, az övé vagy, megbocsátotta bűneidet, irgalmat nyertél, és elhívott az ő követésére?