„A foglyokkal is együtt...”

Csúcstalálkozót tartottak Washingtonban az üldözött keresztények megsegítéséért 2017. május 10-13 között. Az üldözött keresztények megsegítése érdekében összehívott világszéles csúcstalálkozó nyitó alkalma rendkívüli volt. 136 országból mintegy 600 keresztény egyházi vezető jött el a Billy Graham Evangelizációs Társaság és Samaritánus Erszénye Segélyszervezet által szervezett világtalálkozóra, akik első kézből hallhatják üldözött keresztények megrendítő tanúságtételeit.

Az ISIS terrorszervezet által a tengerparton két évvel ezelőtt lefejezett keresztény családok tagjai is részt vesznek a találkozón. Remélhetőleg a továbbiakban nem fog hasonló eset előfordulni, ezért kell hogy imádságban gondoljunk az életveszélyes körülmények között élő testvéreinkért szerte a világon.

A Biblia azt mondja:

„Emlékezzetek a korábbi napokra, amelyekben miután megvilágosodtatok, sok szenvedéssel teljes küzdelmet állottatok ki. Mert egyrészt gyalázásokkal és gyötrésekkel nyilvánosan megszégyenítettek titeket, másrészt társaikká lettetek azoknak, akikkel ugyanez történt. A foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását is örömmel fogadtátok, mivel tudtátok, hogy nektek értékesebb és maradandóbb vagyonotok van” (Zsid 10:32-34).

Arra is emlékeznünk kell, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus még többet szenvedett értünk. Azonban az egyház legsötétebb és legnehezebb korszakaiban is igaznak bizonyul Megváltónk bátorító szava, aki ezt mondta: „Ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta” (Mt 16:19).

Mészáros Kálmán