A Székelyföldi Missziókerület éves konferenciája – 2019

Az Úr kegyelméből a Székelyföldi Missziókerület éves konferenciájára 2019. november 23-án került sor a Hargita Keresztyén Táborban. A gyülekezetek képviselői 30-an gyűltek össze, majdnem minden körzetből. A zenés áhítatot Győrfi Tóbiás lp. és Veres Dániel zenetanár testvérek vezették Barótról, imára buzdított Tóth Attila lp. az 1Kor 2:1-5 alapján azt emelve ki, hogy Pál apostol nem emberi módszerekkel alapította a gyülekezetet, s vigyázzunk, nehogy valamiképpen megtévesszük az embereket, mert mi Krisztushoz akarjuk vonzani őket. Majd Vékás Zsolt diakónus testvér a Fil 2:14-16a. 3:7-9 alapján arról szólt, mit jelent Pál számára az Úr Jézus páratlan nagy értéke és mit jelent nekünk. Hangosan és kis csoportokban imádkoztunk, majd beszámolók következtek. A missziókerület részéről Máté Zoltán testvér számolt be, aki vezette a programot is, majd Kis Ottó testvér, missziókerületünk pénztárosa vázolta a pénzügyi helyzetünket. Hálásak vagyunk, hogy az Úr gondviseléséből „üti a széle a hosszát”, de buzdított missziókerületünk további támogatására. A Hargita Tábor működéséről és helyzetéről is beszámolt Joó Zoltán testvér, a tábor igazgatója. A szövetség részéről a jövő évi költségvetés-tervezetet Szász Imre testvér mutatta be. Ezeket mind elfogadtuk és megszavaztuk. 

Majd nyílt beszélgetést folytattunk a résztvevőkkel és javaslatokat hallgattunk meg missziókerületünk működésével kapcsolatban. Leginkább arról beszélgettünk, hogy szükség lenne egy férfikonferenciára és szolgálattevők konferenciájára is, ahová vendég előadókat hívnánk meg. 

Fazakas György testvér a szövetségünk megbízásából „A keresztyén család” témájában tartott előadást, mely nagy téma, de testvérünk szépen összefoglalta, úgy az igei alapokat, mint a mai kihívásokat. A végén gyűjtést tartottunk a napi költségek fedezésér és imádságban is megköszöntük az alkalom áldásait és a tábor vendégszeretetét élvezve, áldásokkal térhettünk haza. Az Úrnál van a Székelyföld jövője. Urunk tekints le irgalmasan reánk – adj ébredést, megújulást és még küldj munkásokat e nagy lelki szükségben lévő térségbe!

Kelemen J. Sándor, titkár