A VI. Bibliai Olimpia kerületi szakasza

2022. február 12-én az ország 9 pontján összesen 148 gyermek gyűlt össze, hogy VI. Bibliai Olimpia kerületi szakaszára kijelölt igerészek és igeversek alapján összeállított teszteket megoldják. Magyarremetén, Temesváron, Krasznán, Sarmaságon, Szatmárnémetiben, Nagybányán, Hadadnádasdon, Besztercén és Udvarhelyen a gyerekek izgatottan ültek le a tesztlapok elé, hogy bizonyíthassák írásban is tudá-sukat. A gyerekek néhány áldásos órát tölthettek együtt, amiért a hosszú járványhelyzet után még inkább hálásak vagyunk.

Hálával szívünkben dicsőítjük Istent látva, hogy mennyit készültek a gyermekek, milyen odaadással tanultak az olimpiára. Az országos szakaszra 90 pont fölötti pontszámmal lehetett továbbjutni. Magas volt a mérce, de örömmel vettük tudomásul, hogy 85 gyerek ért el 90 fölötti pontszámot. Örültem annak is, hogy az elmúlt évekhez képest, most a gyerekek az igeverseket is alaposabban megtanulták. Hisszük, hogy megfelelő időben eszükbe fog majd jutni mindaz, amit tanultak, s kamatoztatni fogják az életben az igei tudásukat.

Köszönjük a tanítóknak és gyülekezeteknek a támogatást és a segítséget a szervezésben, a gyermekeknek pedig gratulálunk a kitartó munkához. A munka legnagyobb része a tanulás és a készülődés, ami lehetőséget teremt a lelki növekedésre is. Tartsatok ki továbbra is! Folytassátok az ige tanulmányozását, tanulását! Gratulálunk minden versenyzőnek!

„Az Úr törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az Úr intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az Úr rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az Úr parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az Úr félelme tiszta, megmarad örökké. Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.” Zsoltárok 19:8-11

Reménnyel nézünk a jövő felé, s várjuk A Bibliai Olimpia országos szakaszát, amire 2022. április 9-én kerül majd sor, ha az Úr is jónak látja.

Hálával fogadjuk a gyülekezetek és a testvérek anyagi, lelki támogatását, s leginkább a rengeteg imatámogatást, és kérjük, hogy folytassák az imaharcot a gyermekek lelki növekedéséért! 

Köszönettel, a Bibliai Olimpia munkacsapata nevében, Bereczki Klára