RMBGySz*

Állásfoglalás az iskolában történő szexuális nevelésről

Állásfoglalás

az iskolában történő szexuális nevelésről, illetve a gyermek védelméről és jogai érvényre juttatásáról szóló 272/2004. számú törvény módosításáról

Amint tudjuk, Románia Kormányában elő lett terjesztve a gyermek védelméről és jogai érvényre juttatásáról szóló 272/2004-es sz. törvény módosítása. Az eddigi törvény szerint a szexuális oktatásról szóló jog a szülők hatásköréhez tartozott, és az állam a szülők vallási meggyőződésével összhangban gyakorolta azt. Ez egyezett az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával (46/3) és az Emberi Jogok Európai Egyezményével (első kiegészítő jegyzőkönyv, 2. cikk).

E törvénymódosítási javaslattal azonban most azt szándékozzák kivitelezni, hogy a gyerekeknek az iskolában történő szexuális oktatása többé ne a szülők meggyőződése és írásos beleegyezése szerint történjen. Nyilván itt nem pusztán anatómiai ismeretek továbbadására kell gondolnunk, ami természetesen szükséges és hasznos, hanem sokkal inkább olyan (im)morális dimenziókra is számíthatunk, amelyek figyelmen kívül hagyják az általános keresztyén erények és a személyes erkölcsi értékek oktatását az iskolában.

Következésképp Szövetségünk Tanácsa elhatárolódik a törvénymódosítási javaslattól, és továbbra is kiáll a hagyományos keresztyén értékrend mellett. Hitünk és meggyőződésünk szerint az iskolás gyerekeknek továbbra is olyan szexuális nevelésben kell részesülniük, amely kizárólag az egy férfi és egy nő között létrejött házasságban látja kiteljesedni az Isten által elgondolt normális szexuális életet. Az eddigi normáktól eltérő szexuális oktatás bármilyen formája aláásná keresztyén meggyőződésünket és szexuális oktatás címén olyan szélsőliberális genderelméletet helyezne előtérbe, amely beláthatatlan következményekkel járna gyerekeink jövőjére nézve. Isten őrizzen minket mindezektől!

„Ezért elhagyja a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.” (1Mózes 2,24).

„Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek: hogy tartózkodjatok a paráznaságtól, hogy tanuljon meg mindenki szentségben és tisztaságban élni feleségével.” (1Thesszalonika 4:3-4).

Keresztyén meggyőződéssel és társadalmi felelősségtudattal,

A Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetségének Tanácsa

Hozzászólások

Teljes mértékben támogatjuk e szükséges nyilatkozatot. Köszönjük a megfogalmazását és ismertetését.

Tanítónőként tiltakozom, nem fogom ezt tanítani és nem szeretném, hogy gyermekem ilyen oktatásban részesüljön.

Óvónő vagyok! Nem fogok ilyet oktatni /tanítani, míg a pályán vagyon az biztos! Nem szeretném ha gyerekeim tanulnanak.

Új hozzászólás

Nem vagyok robot!
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.