Bánsági vasárnapi iskolai tanítók és szülők találkozója Temesváron

Hálás szívvel tekintünk vissza március huszonhatodikára, amikor bánsági vasárnapi iskolai tanítók és szülők találkozhattunk az ige mellett a Temesvári Magyar Baptista Gyülekezet imaházában. Az alkalmat Isten dicsőítésével és imával kezdhettük, amikor Boros Róbert lelkipásztor buzdított az imára, majd meghallgattuk a képviselt gyülekezetek gyerekmissziójáról szóló rövid beszámolókat és imádkoztunk egymásért. 

Meghívott előadóink, Virág Tibor és Angéla a keresztény családról és gyülekezetről, valamint a keresztény gyereknevelésről beszéltek. A gyereknevelés is az alapoktól kezdődik, s Isten az alapja, az origója mindennek. Erre kell nevelnünk gyermekeinket is, hogy szívük legmélyéről szeressék őt, s rátámaszkodjanak már kicsi koruktól, s akkor szilárdabban tudnak megállni később az élet viharaiban. Jó volt hallani, hogy még ha tökéletlenek is vagyunk, Isten használni akar bennünket szülőket, tanítókat. Az előadásban arról is hallhattunk, hogy miként vonhatjuk be a gyerekeket, fiatalokat a gyülekezeti szolgálatba, hogyan bátoríthatjuk a fiatalokat szavainkkal, tetteinkkel, példás életünkkel, hogy elinduljanak Isten követésében és részt vállaljanak a szolgálatban. 

Egy rövid felfrissülés után Angéla bemutatta a GYEK munkáját és az idei terveket a Temes megyei misszióval kapcsolatban.

A találkozót finom ebéddel, kötetlen beszélgetéssel majd GYEK anyagok bemutatásával, felfedezésével zártuk.

Köszönjük a Temesvári Magyar Baptista Gyülekezetnek a szervezést és a szívélyes fogadtatást!

Bereczki Klára