Bemerítés a Kőszikla Gyülekezetben

Idén már másodjára ünnepeltük együtt Isten csodálatos munkáját, az újjászületést a kolozsvári Kőszikla Gyülekezetben. November 5-én egy fiatal házaspár tett vallomást a bemerítés által arról, hogy teljesen átadják az életüket Annak, aki őket újjá tette. Vincze Attila és Tímea vallásos családban nevelkedtek, imádkoztak, templomba jártak, de még nem érezték át teljesen a közelségét és átformáló erejét. Vallomásaik alapján az imák nem hatoltak a mélyre, és annak ellenére, hogy megértették az evangélium lényegét, nem történt áttörés az életükben. Isten látta őket, látta szívük őszinte vágyát, és lassan külön-külön beleavatkozott az életükbe.

Timi sokáig kettős életet élt, folyamatosan közeledett és távolodott Istentől. Sokszor érezte azt, hogy Isten vár rá, hogy át kell adnia az életét neki. Többször szólt hozzá egyedüllétében, de sosem érezte elég erősnek magát, hogy elfogadja a hívó szót. Ezért Isten embereket használt fel arra, hogy megszólítsa. A sógornője imádsága nagyon megragadta, és elkezdett benne valamit, majd a sógornője apukájának a temetésén az igehirdetés által megértette, hogy pillanatnyi életünket azért kaptuk, hogy teljesen Neki szenteljük. 

Attila már kamaszként megértette az evangéliumot, de a rossz baráti társaság miatt eltávolodott Istentől. Fiatal házasokként is keresték Istent, sok gyülekezetbe ellátogattak, de sokszor csak a kiüresedett formákra találtak. Timi megtérése után Isten Attilát is hívta, és drasztikus módon avatkozott bele az életébe. Ekkor sikerült teljesen letennie az alkoholt. Isten munkálkodott az életében a gyülekezet és a házi csoport által, ahol Attila szerint „kézzelfoghatóan érezhető volt az Úr jelenléte”. A Vincze házaspár nem szűnő kíváncsisággal és rengeteg kérdéssel jött minden héten a házi csoportra.

Csoda volt látni az életükben a megtérés folyamatát, azt, ahogyan a kérdéseikre Isten válaszol, és egyre többet értenek meg a gyakorlati hívő életből. Ennek az egyik látható jele volt a bemerítkezésük. Nyitott szívvel keresték az Istent, és ő nem maradt távol. Őszinte imájuk a jövőre nézve az, hogy Isten a családjukban és a gyerekeik életében is munkálkodjon. [Lakatos Paula]