Évadzáró diplomaátadó ünnepség Nagyváradon

A Baptista Teológiai Akadémiának (BTA) közel ötszáz hallgatója van. Ezek között vannak lelkipásztori szolgálatra készülő hallgatók, valamint gyülekezeti missziómunkára, szociális munkakörre felkészülő diákok és kántor, azaz klasszikus ének-zene és gospel szakon tanulók. 

A létszámnövekedés és a helyi adottságok miatt az elmúlt esztendőkben a teológia fővárosi központján kívül vidéki fakultatív oktatási központokban - Pécsen, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Kárpátalján Zápszonyban, valamint Erdélyben Nagyváradon - történt a teológiai továbbképzés úgy, hogy a záróvizsgákat Budapesten kellett letenni, illetve a diplomamunkájukat is ott védték meg a hallgatók. Így történt ez a Nagyváradon tanuló 9 magyar lelkészhallgatóval is, akik most vehették át 2022. október 30-án ünnepélyes keretek között diplomájukat a Nagyvárad-Belvárosi Magyar Baptista Gyülekezetben megtartott évadzáró istentiszteleten. 

A diplomákat Dr. Mészáros Kálmán, a budapesti Baptista Teológia Akadémia (BTA) rektora és Dr. Giorgov Adrián dékán, a BTA tanára, az erdélyi oktatási központ koordinátora adta át a végzős diákoknak. Az ünnepi igehirdetés és tanúságtételek témája a „Küldetés” volt 2Pt 1:12-21 alapján. Az évadzáró ünnepen a BTA kórusa szolgált Kónyáné Puskás Laura karnagy és Dr. Garai Zsolt zeneigazgató orgona-zongora kíséretével. Az istentisztelet felvétele megtekinthető a nagyvárad-belvárosi gyülekezet Youtube-csatornáján. 

Dr. Mészáros Kálmán