Ifjúsági misszió Déván

Díjkiosztó zenés délután a dévai "Téglás Gábor" Iskolaközpontban

      A vajdahunyadi körzetben kevés magyar hívő fiatal van, de Isten azt a vágyat helyezte a szívünkbe, hogy elérjük a magyar fiatalokat, beszélve nekik Istenről, ugyanakkor azt is megtudván, hogy hogyan gondolkoznak magukról, továbbá erről az életről és mit tudnak az eddigi ismereteik alapján Jézus Krisztusról. Mindezek a dolgok fontosak, mivel a későbbi életüket nagyban befolyásolják.

      Isten ajtót nyitott nekünk a dévai "Téglás Gábor" Iskolaközpontban, ezért összeállítottunk egy kérdőívet, amelyek majd ki lettek osztva a diákoknak. A kérdőív ilyen típusú kérdéseket tartalmazott: Mennyire tartod magad értékesnek? Mi tesz téged boldoggá? Mit tudsz Jézus Krisztusról? A plakátra ki volt írva, hogy lesz egy zenés délután, amikor a nyeremények is ki lesznek osztva.

       A kérdőívekre 88 diák válaszolt és ebből fele eljött a díjkiosztó zenés délutánra is, ami június 17-én volt megtartva a "Téglás Gábor" Iskolaközpont aulájában.Tóth Róbert lp. köszöntése után, Mike József lp. és a zenészek (Egyed Ernő, Szász Dániel, Mike Barnabás) szolgáltak énekekkel, ami által színessé tették ez alkalmat, az énekek által is hintvén az igét. Majd pedig egy rövid előadás következett a kérdőíven feltett kérdésekkel kapcsolatban Sebestyén György testvér részéről, aki családjával Ausztráliában él, de most itthon volt látogatóban.

        Az előadás után sorshúzás és díjkiosztás következett, amit Sebestyén Rózsa és Szekrényes Eszter vezettek le. A nyeremények kirándulási kellékek voltak (sátor, hálózsák, hátizsák), mivel a közelben sok kiránduló hely van és ezek a diákok szeretnek túrázni. Továbbá minden jelenlevő kapott egy Mike Duó CD-ét, hogy ezáltal eljusson az evangélium a családjukba is.

         Ez az alkalom egy kicsiny kezdet volt, amit tovább kell folytatni. Imádkozunk látásért, bölcsességért, hogy a továbbiakban is tudjuk megközelíteni ezeket a fiatalokat, ami nem is egyszerű számunkra. Hála mindazoknak, akik besegítettek e délután megszervezésében és köszönet azoknak is, akik adományaikkal támogattak bennünket! Szeretnék minden hívő fiatalt és ifjúsági csoportot arra buzdítani, hogy fogjunk össze és merjünk kilépni az evangéliummal a gyülekezet falain kívül is. Ne legyen akadály az, hogy kevesen vagytok (mi is csak 4-en kezdtük), mert Isten kirendeli úgy a munkatársakat, mint a költségek fedezését is.

          Az Úr adjon látást, hogy meglássuk a szükséget és adjon érző szívet, hogy tegyünk annak érdekében, hogy Jézus által még sok fiatal élete megváltozzon és megtalálják életük értelmét Jézus Krisztusban! Mindenért Istené a dicsőség!

 

Tóth Róbert lp. Vajdahunyad