Missziókerületi találkozók

.... Hadadnádasdon

 

Adventi időszakban, a testvéri találkozás örömének jegyében, imádkozó szívvel gyűltünk össze Nádasdon, a Szilágysági Missziókerület évvégi konferenciájára. Zsemlye Alfréd testvér, a szilágysámsoni gyülekezet meghívott lelkipásztora a Fil 3:17 alapján a Krisztustól kapott képmás példaként való bemutatására buzdította a jelenlévőket. Fazakas György helyi lelkipásztor az 1Jn 3:1-3 versek alapján állapította meg, hogy kiváltság az, hogy Isten gyermekeinek tekintenek minket, mert azok is vagyunk. János Csaba testvér, a missziókerület elnöke, a Bír 2:8-11 alapján az Isten megújító kegyelmét kívánta a gyülekezeteknek, majd ismertette a napirendi pontokat. 

Ezután Borzási István titkár testvér 62 küldöttet számolt össze, majd az elnöki, pénztárosi beszámolók következtek. János Csaba testvér hálás szívvel említette, hogy az eltelt évben a betervezett eseményeket, köztük a sólyomkővári hálaadó alkalmat is sikerült megtartani. Hála azért is, hogy a missziókerületben minden körzetben van lelkipásztor. Új munkások érkeztek: Pap Benjámin Bagosra, Szabó Szilárd Szatmárra, Zsemlye Alfréd Sámsonba kapott meghívást. Ezt követően Veress Ernő pénztáros testvér ismertette a missziókerület pénzügyi dolgait és a bibliaiskolával kapcsolatos tudnivalókat. Hálásan említette, hogy Isten ebben az évben is megáldotta a missziókerületet és a bibliaiskolát is, ahol 10 diák  készül a gyülekezeti szolgálatokra. Szász Imre test-vér a Szövetség részéről ismertette az anyagi tényezőket, amelyek része az is, hogy az őszi hálaadó napok gyűjtései során szépen adakoztak a testvérek a Cserepka János Oktatási Központ számára. János Csaba testvér ezután felvázolta az Oktatási Központ felépítésének lehetséges terveit. A jelenlévő küldöttek egy tartózkodás mellett egységes döntést hoztak az épület földszintes tervezete mellett. Ezután az elnök testvér felhívást intézett a közgyűlés küldöttei által a gyülekezetek vállalkozói felé, akik a tervezett összeg keretein belül képesek arra, hogy az épületet felépítsék. A jelentkezők a Szilágysági Missziókerület Bizottságát kell minél hamarabb ajánlataikkal megkeressék. 

Az anyagi dolgok megtárgyalása után a lelki tanítást Szűcs Sándor, a Szövetség pasztorális alelnöke tárta elénk, aki a gyülekezetet érintő formaváltozatok és lelki megújulás kölcsönhatásairól beszélt. A tíz pontba szedett tanítás gyakorlati útmutatást és lehetőséget mutatott a gyülekezetek számára, melyek Urunk kegyelmével valósulhatnak meg. 

Hála, hogy mindezeket Isten a belső megújításával kezdi, és imádkozzunk, hogy adjon kegyelmet, hogy gyülekezeteink kívül-belül megújult tartalommal és formával szolgálják Őt. Az alkalom végén Pardi Félix elnök testvér kért áldást a gyülekezetekre, majd a nádasdi testvérek kedves vendéglátásával zárult a konferencia. Urunk áldása legyen a hallottakon, hogy a gyakorlatban is megéljük az Igét!

Veress Ernő lp., a missziókerület titkára

 
... és Temesváron

A váradi missziókerület is megtartotta éves közgyűlését, ezúttal délen, Temesváron (lásd: fotó). A temesvári gyülekezet szép, új imaterme kellemes helyszíne volt a közös tanácskozásnak, a beszámolók meghallgatásának és a közösség gyakorlásának. A többi kerületi talákozóhoz hasonlóan, itt is Szűcs Sándor, pasztorális alelnök, a belényesi gyülekezet lelkipásztora tanított a gyülekezeti istentisztelet formáiról és tartalmáról.

G. G.