Szívügyünk az evangélium

Missziós konferencia volt Marosvásárhelyen

Ebben a felfordult világban Isten megmutatta nekünk, hogy egy számunkra nagyobb épületért most milyen nagy hálával is tartozunk Neki. Ez is közre játszott ugyanis, hogy a szövetségünk által 2021-ben szervezett Országos Missziós Konferenciának helyet adhattunk mi, a Marosvásárhelyi Magyar Baptista Gyülekezet.

Január 30-án, szombaton 10 órától kezdődött az alkalmunk, melyet igyekeztünk a világjárvány miatt az érvényben lévő szabályozások figyelembevételével megtartani. Azt hiszem, hívőként mindannyian szeretjük az olyan közösségi alkalmakat, ahol az imaórán pár másodperc telik csak el két imádság között, ahol mintha olyan könnyű lenne az énekeket is buzgón, teljes szívből énekelni, ahol apró kellemetlenségek nehezen vonják el a résztvevők figyelmét, ahol a Biblia nyitva marad az emberek előtt. Jó együtt lenni mindazokkal, akiknek szívük vágya az evangélium megosztása, akikkel egyszerűen, természetesen lehet lelki témákról beszélni, akikkel csak úgy spontán is együtt lehet imádkozni a szünetekben. Öröm volt sok székelyföldi lelkipásztort és lelki munkást látni a padjainkban.
A kezdeti imádságra szánt időben Mezei Sándor nemrég felavatott gyülekezeti vén és Kelemen J. Sándor helyi lelkipásztor buzdítottak az Ef 6:15; 1Pt 3:15 és a Mk 4:26-29 igékből, majd Giorgiov Adrián és Budai Lajos lelkipásztor testvérek egymást váltva tárták elénk azt, hogyan beszéljünk Jézusról félelem nélkül. Mottónk a Róma 1:16 volt: „Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek.”

A téma és az előadás anyaga ismert volt néhányunk számára, mert ez a megközelítés egy korábbi konferencián is terítékre került már, de csodálatos volt megtapasztani frissen azt, hogy az ige mindig tud újat mondani, megerősíteni, bátorítani, helyreigazítani, emlékeztetni fontos igazságokra, illetve az előadók személyes példái is változatosak voltak. Számomra leginkább bátorítást jelentett az a gondolat, hogy Isten, mint sok más területen is, a bizonyságtevésben is hűséget és állhatatosságot vár: nem szabad meglankadni, ha nem a várt eredménnyel találkozunk. Sosem tudhatjuk, hogy az Úr az emberek életében hány lehetőséget biztosít a Vele való találkozásra, a Tőle jövő üzenetnek hányszor kell hangoznia – és ebben az egész munkában könnyen lehet, hogy a mi bizonyságtevésünk egy a sok közül. Ezért nem szabad belefáradni és feladni.

A konferencián néhány missziós beszámolóra is sor került: Szűcs Dávid az EMaBISz elnöke, Barabás Zoltán a Wycliffe szervezet romániai munkatársa és Filep Szilárd a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány munkatársa részéről. Az alkalmunkat közös ebéddel zártuk. Szeretettel bátorítunk mindenkit, akinek lehetősége van, és szeretne többet megtudni a konferencián elhangzottakról, hogy keresse fel gyülekezetünk YouTube csatornáját (Marosvásárhelyi Magyar Baptista Gyülekezet), ahol meg lehet tekinteni az elkészült videófelvételeket. Imádságunk az, hogy az Úr formáljon mindannyiunkat az evangélium közvetítésére alkalmas munkásaivá!

Kelemen Napsugár