Tanévzáró Váradon

2022. június 19-én, vasárnap délután tartotta évzáró istentiszteletét a Nagyváradi Timóteus Bibliaiskola. „A felvételin döbbentem rá arra, hogy milyen sok részlet van még a Bibliában, amit nem ismerek, ezért is hasznos volt ez a két bibliaiskolai év, hogy kiegészítsem a tudásomat. Visszatekintve azonban többet kaptam ennél, hiszen az elméleti ismeretek mellett rengeteg gyakorlati tanáccsal gyarapodtam, társaim részéről is. Személyes lelki életem is fejlődött, de arra is rájöttem, hogy milyen fontos a nem hívő barátaim felé való bizonyságtétel”, mondta el Sallai Krisztina Aradról. A másik bizonyságtevő végzős, Zsemlye Loretta arról beszélt, hogy „minden diáknak megvolt a saját keresztje, az egyetemre járás, érettségi, család, államvizsga, szolgálatok. De azt hiszem, hogy elmondhatjuk, hogy mindaz, amit ebben az időszakban tanultunk egymástól, még ha pillanatnyilag áldozattal is járt, de a jövőben biztos meglesz a gyümölcse. Én is azt tapasztaltam, amit sokaktól hallottam, hogy az iskola végén jöttem rá, hogy milyen keveset tudok a Bibliáról. Az evangelizálással kapcsolatosan azt tanultam meg, mennyire fontos elérhetőnek és áldozatkésznek lenni. Nekem nem megy könnyen kilépni a komfortzónámból, és azonnal indulni, amikor arra van szükség. Talán másnak sem. De ez kulcs, amit meg kell ragadnunk, mert ilyenkor derül ki, hogy megbíznak-e bennünk az emberek, elmondják-e a terheiket, és talán segíteni is tudunk nekik.” Ifj. Balla János (19) két évvel ezelőtti megtéréséről tett tanúságot, és arról, hogyan áldja meg Isten azt a keveset, amit mi odateszünk az ő szolgálatába. 

A meghitt alkalmon dr. Vass Gergely zilahi lp. hirdette az Igét a talentumok példázatáról a Mt 25:14-30 igeszakaszból. „A bibliaiskola és a gyülekezeti szolgálatok igen alkalmasak talentumaink felfedezésének megkönnyítésére, ragyogóbbá tételére. Szükséges segítséget adnak az azokkal való gazdálkodáshoz, a sáfárkodás titkainak megismeréséhez és elsajátításához. Akik Isten kegyelméből bibliaiskolába járhattunk, Isten előtt fogunk számot adni a ránk bízottakról. De azok is számot adnak majd, akik ma nem diákokként ülnek itt az istentiszteleten.” „Bár nehéz azt számba venni, Jézus ránk bízza vagyonát, tudniillik neki is van ilyen. Az Ő vagyona részben a mennyei Atyával és a Szentlélekkel való közösségben rejlik. Megnyilvánul életmódjában, bűn feletti győzelmében, ellenálhatatlan hatalmában, elvitathatatlan igazságában, kimeríthetetlen szeretetében, váltságművében. Azt várja a megbízottaktól, hogy szeretetből szolgáljunk neki és érte. A talentum másképpen minden örök érték, hasznos forrás és képesség, mulandó és vissza nem hozható lehetőség. A talentumok elképzelhetetlenül értékesek.” 

Az igehirdetés után a végzős diákok megkapták a tanulmányaikat igazoló elismervényt, majd Giorgiov Adrián lelkipásztor, az iskola igazgazója felhívást intézett a fiatalokhoz, hogy vegyék természetesnek, hogy beiratkoznak a bibliaiskolába. Isten adjon erőt mindenkinek talentumai kamatoztatásához! (G. G.)